Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

ALOE VERA (SARISABIR) 'MIN ÇİÇEK SERÜVENİ

iki çeşit aloe vera çiçeğim var birini arkadaşım getirdi  (çiçek açan) diğerini Aydın  -İzmir arası bir konaklama yerinden cafe sahibinin izniyle bir minik kök almıştım bahçesinden  bunlar  kendiliğinden artıyor isteğiniz gibi alabilirsiniz dedi ama  ben bir kök yeterli deyip onu aldım (asıl cinsini bilmiyorum ama ben ona bahçe aloeverası diyorum:) yaprağı iki renkli)
 2 yılda epeyce kökten yavruladılar bir  birkaç tanesini arkadaşlarıma verdim ben de.
çok şifalı olduğu söyleniyor BURADAN  ben yanığa iyi geiyor diye biliyorum  minik mutfak kazalarında   acil doktorumdur benim:))
  Olayımız :)) ilk kez çiçek verdi  bir tanesi  rengi görüntüsü şahaneydi  ilk zıpkın şeklinde sap çıktı bir anlam veremedim çiçeği olduğunu bilmiyordum bile,o yüzden  hiç fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi bir iki gün yağmur filan da yağınca balkona çıkmamıştım  sonrasında  bu güzellik karşıladı beni iyi ki ot filan deyip zıpkınları alıp atmamışım:)
 Benim balkonumda  çiçek olmuyor çok fazla güneş alınca yanıyorlar.Turunç,Melisa ve avakadolarım yandı gitti maalesef:(
 Çiçeğimize gelince    ongünlük bir izlemem oldu ilk görüntüler bu karede. İnce uzun  ve devamlı güneş alan bir balkonda da ancak bunlar oluyor.
  Burada yeşil kısımlar biraz daha turuncuya dönüyor
  Ve rüzgarın da etkisiyle ilk çiçekler döküldü,olgunlaşan diğerleri de sırayla  kendiliğinden düştüler.
 son minik çiçek 
    hepsi gidince buğday başağına benzedi :)
Dağıttıklarımdan sonra ben de kalan minik yavrular (Mart ayında ayırmıştım)
yavrulamasının dışında bir yaprağını kesip toprağa ekebilirsiniz öyle de tutuyor ben denedim oldu. şu an bir tane daha ektim   yine yapraktan. 
 Bu da  yeğenim Selinin 7 yıl önce alıp bana verdiği minicik çam fidanının  bugünki hali   bir yakınım maviçam dedi ama ben hiç anlamam bilen varsa yoruma yazsın ben de ilave edeyim buraya.
    Bu kare mutfam penceremde yerini alan süs biberleri bitişik komşu abla epeyce fidan almış bahçe için bır kısmını bana verdi burası sabeh güneşi aldığından  sıkıştırdım saksıları sol taraftaki uzun kareye sıuğmadı maalesef  (az önce çektim  yeşillikler birarada olsun diye:) arka kısımda arz ı endam eyleyen güzellik benim  hünnap ağacımın yeni çiçeklenmeye başlayan görüntüsü. .
 Geçtiğimiz dönemin meyvesinden sevgili Yıldız (mandalina çıkmazı) için ayırdım buzlukta duruyor  bir türlü teslim edemedim :) 
Bu sayede bir şey dikkatimi çekti buzlukta hiç kristalleşmiyor meyve aynen kalıyor ve nefis bir tatla. bu sene niyetim hiç dışarıda bekletmeden  buzluğa atacağım.
 Dün yayınlayacaktım bu  yazımı ama PC nin  sık  duraklamasından bu geceye kaldı.
Tüm Blogcanlarım hepinize sağlık bolluk bereket dolu bir hafta dliyorum.

14 yorum:

  1. Maşallah maşallah siz de çiçeklere meraklısınız annem de çok çok sever hatta bugün yine yeni gine diye bir çiçek aldık ben hiç anlamıyorum ama evimiz in özellikle balkonu çiçek bahçesine döndü.::))
    Çok çok selam ve sevgilerimle..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraklılık düzeyinde değilim ama seviyorum. keşke bakabilecek uygun yerim olsa.belki o zaman özel bir merak oluşabilir .
      ben çok üzülüyorum solup öldükleri zaman o yüzden kaktüs ve aloeveralar tam benim balkona göre:))

      Sil
  2. Ne güzelmiş çiçeği böyle. Ben de bilmiyordum açtığını...
    Mavi çam dediği Ladin olabilir. Mavimsidir onun yapraklarının rengi. Ama İzmir'in iklimi pek de uygun sayılmaz. Soğuk seviyor. Biz İstanbul'dan gelirken getirmiştik 2 tane malesef burada yaşamamışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bana da süpriz oldu araştırınca gördüm güzelliklerini:)
      Bu ağaç güzel tuttu ama çok ağır büyüyor gerçi bunu sıkıntı da yapmıyorum nereye koyarım sonra:))) .
      yaşamayıp soldularmı ben çok etkileniyorum mesela buket çiçekleri bana verilsin istemem çok güzeller ama gözümün önünde solmalarına kıyamıyorum çiçek dalında daha bir güzel.

      Sil
  3. Ablacım,ilk defa duydum ve gördüm bende aloe vera bitkisini,buralarda da vardır mutlaka ama hiç dikkat etmedim,
    ama yapraklarından diktim dediğine aşkın gözyaşları diye biliyorum,gece olunca yapraklar ağlıyomuş,bilmiyorum ne kadar doğru

    keyifli akşamlar,öpüyorum yanaklarından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birlikte yeni birşey öğrenmiş olduk galiba ama geçenlerde bir blog arkadaşımız da kendi çiçeğini yayınlamıştı o da açmış görünce o na da nor bırakmıştım ben de izlemedeyim yayınlayacağım diye:))
      bu tarz yapraklı sulu bitkilerin çoğaltmak için çok kullanılan bir yöntem ve içlerindeki su çok değerliymiş.
      ben elim yandığında yağrağının ucundan azıcık kırıp yanığa sürüyorum anında acısını kesiyor.
      gece görüşlü kamera olsa izlerdik:) ama nette belki böyle şeyler vardır bakmak lazım.

      Sil
  4. Bende de var Ama çiçek açtığını bilmiyordum.;)) Ben yüzüme de sürüyorum. Birçok kremi ana maddesi . çok güzelmiş çiçeklerin. maşallah sevgiler.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep beraber öğrendik :)) haklısın hücre yenileici özelliği süper sevgiler canım

      Sil
  5. benim aloe veram öldü maalesef.. annem yeniden ekip getirecek. çiçek açtığını da bilmiyordum.. çok güzelmiş çiçeği...bende geçen hafta diktim biberlerimi inşallah yerlerini severler de balkonumu şenlendirirler.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok da dayanıklı aslında yerini mi sevmedi. bir de çok fazla su istemiyor bu çiçekler can suyu kadar 2 günde bir su veriyorum kışın yağan yağmurdan nasipleniyorlar onun dışında vermiyorum. bibelerden gülersin inş:)

      Sil
  6. aloevera çiçeğimin saksını değiştirmek istemiştim ablacım,toprağıyla birlikte diğer saksıya geçirdim.biraz suladım....
    Ama maalesef ertesi gün yaprakları yemyeşil şişmiş bir tuaf oldu ve daha ertesi gün o şişmiş yapraklar puff diye sönmüş çürümüş zavallı çiçeğim öldü...
    Bakamadım bilemedim ne oldu çok üzüldüm...
    Seninkilere maşallah diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ben de çiçek bakımından hiç anlamam sadece mart şubat aylarında yer ve toprak değişimi uygunmuş bir onu bilirim:))
      benim de olan biten bunlar işte teşekkürler canım.

      Sil
  7. Ne güzel,her yeri çiçeklendirmişsin eline sağlık.Benim de geçen sene çoktu ama yazlık dönüşü hemen hepsi kurumuş,bu sene gene yavaş yavaş çiçek almaya başladık,bakalım onları ne kadar yaşatabileceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim sadece bu kadarlar keşke olsa da balkonumu şenlendirsem ama güneş çok yakıcı oluyor belki ilerde tente ile kapatırım o köşeyi sonra birşeyler eklerim:)

      Çiçekler hakkında çok güzel bilgi veren yerler var bakarsın oralardan ona göre bakım yaparsın ama ithal çiçekler yaşamıyorlar onu biliyorum.

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ