Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

FIRINDA KABAK MÜCVERİ VE PATATES DİLİMLERİ

Kendi blogumda ilk tariflerim daha önce  sevgili nurşenden yayınlıyorduk.   zaman zaman burdan devam edeceğim. bu tariflerimde    nurşen in  takibinde olan YEMEKTEYİZ etkinliğine gidecek.Hem kendi blogundan hemde BLOG ALBÜMÜ nden etkinliği yayınlayacak
Aperatif bölümü için son derece hafif iki tarif:


FIRINDA KABAK MÜCVERİ:
1kg. kabak
2yemek kaşığı tepeleme yoğurt
yarım fincan  sıvıyağ
karabiber,tuz,kırmızıbiber,az nane
yarım bağ dereotu,yarım bağ maydanoz
3-4 adet taze soğan
1 yumurta
un 
YAPILIŞI:Kabakları rendeleyin yada robottan geçirin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın kek hamuru kıvamına gelecek kadar un ilave edin. yağlanmış tepsiye yada yağlıkağıt  üzerine iyice eşit şekilde yayılmasını sağlayıp  spatula ile  hafif kareliyorum ( bu şekilde daha güzel pişiyor) ve 200 derecede fırına  koyup pişiriyoruz üzerleri kızarıncaya kadar pişecek.
Tavada çok yağ çektiği için uzun zamandır  bu şekilde fırında yapıyorum .



PATATES DİLİMLERİ
4-5  adet büyük patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon ,karabiber,kırmızıbiber,tuz(benim asla değişme baharatlarım:)))))
YAPILIŞI: patatesleri  soyup halka şeklinde biraz kalınca dilimliyoruz   yağ ve baharatla bir kapta iyice karıştırıp tepsiye serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine uç kısımlarında  hafifçe birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziyor ve fırında 200 derecede pişiriyoruz.
evde patates kızartması çok seviliyor     yağlı yemeklerden de kaçınıyoruz  bu şekilde harika oluyor.
resimde gördüğünüz gibi 2 yemek kaşığı yağ bile fazla gelebiliyor.
yağsız da denedim  ama o anında tüketilecek şekilde oluyor kalınca hoş olmuyor.

9 yorum:

  1. ben patateslisini seviyom:))
    ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkür ederim ricamı yerine getirdiğin için sağol....

    Kabak mücveri ve patates dilimleri tariflerin harika ama resimler görünmüyor...Patates dilimlerini bende yapıyorum ama baharatsız sadece yağ ve tuz ile...

    Sen mücver dedikten sonra bende patates omletinin adını değiştirdim patates mücveri dedim teşekkürler...Adını bilemedim o an için...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Canım günaydın,tariflerinle bana destek verdiiğin için çok teşekkür ederim.Ben,m pc.ylemi slskslı anlayamadım ama tarifleirn resimleri görünmüyor.Sana zahmet olcak canım ama resimleri mail atarmısın.
    Segiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ablacım bende çok severim mücveri fırında olması daha güzel çok hafif oluyor

    YanıtlaSil
  5. Aşkitom resimlerin geldi,tariflerin yayında.Çok ama çok teşekkür ederim canım.
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Resimlerini göremiyorum canım bir sorun var sanırım ben bu gün gideyim yarın gelirim :))

    YanıtlaSil
  7. kabak mücveri çok severim.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. ben de bu şekilde yapıyorum kabak mücveri çok seviyorum böyle hem de sağlıklı fırın patetesi de kendimi kandırmak için tavada kızartır gibi doğruyorum (biras daha iri)harika görünüyolar ellerine sağlık:) (anca gördüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) herşeyden önce daha sğlıklı ben artık tüm kızartmalarımı da fırında yapıyorum. sevgiler

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ