Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

PİKSEL DESENLİ ÖRGÜ BATTANİYE (PİXEL CROCHET)







Piksel desenli battaniyeden bir tane de ben ördüm ama bitiremedim:) Diyarbakır da boş durmayayım elimde iş olsun diye iplerimi götürmüştüm ne kadar gideceğini bilemediğim için    beyaz ipimi yetiremedim  Mayıs ayın da gidince tamamlayacağım üst köşeyi.Daha sonra bir de kenar oyası yapacağım ya beş parmak denilen oyayı ya da benim devamlı kullandığım  battaniye kenar oyasını  o zaman karar vereceğim.
İstediğiniz her türlü resim ve fotoğraf bu şekilde battaniyeye dönüştürebilirsiniz. Benim yaptığım tahmini 1.40x1.50 cm  yıkanıp ütülenince ölçüsünü yenden yayınladığım da yazarım sizlere:)
Pinterestten bulduğum bu minik kızı ve balık desenini çok seviyordum bunu yapmaya karar verdim. Battaniyenin neresinden isterseniz başlayabiliyorsunuz istediğiniz kısmı öncelikli bitirebiliyorsunuz tamamen özgür bir çalışma  diyebilirim:) 
Örenler genelde coton ya da bebe ipleri tercih ediyor ben etamin orlonu dediğimiz iş iplerini ikiye katlayarak ördüm sebebine gelince yıkanıp ütülenince  ince oluyor ve  yıkandıktan sonra çok çabuk kuruyor.
Battaniyenin örme mantığı kanaviçe(ya da etamin) de ki her çarpı için bir mini motif örüyoruz  diğer motife geçtiğimiz de bir öncekine birleştiriyoruz hemen yani motifleri önceden yapıp sonradan birleştirme yok.
Google görsellerden piksel desenli battaniye diye aratırsanız  bir bu tarzı bir de çift sıra motifli olanları göreceksiniz.
Bulduğunuz  yada hazırlayacağınız piksel resimlerin kare sayısına göre büyüklüğünü  ayarlayabilirsiniz,eğer bu battaniyeyi 2 sıralı motifle yapsaydım çift kişilik boyutlarda olabilirdi.  Bitirme süresi  örme hızınıza bağlı ben belli saatlerde örebildiğim için 2.5 ay kadar sürdü.
Battaniye   her elime aldığım da bu benim demi Hatice (ilk  zaman nene diyordu şimdi Hatice diyor olayı kankaya bağladık)diye  sorup her yere serdiğimde oyuncaklarını üzerine dolduran Duru'cuğuma  ait.
Ayşe kızım için de bir desen belirleyip ona da yapacağım bir tane inş.
Sevgili canlar, çok sık yayın açmıyorum  genelde  ,bu sefer sizleri de fazla ziyaret edemedim rutin Dr. kontrollerim vardı guatr ,göz filan gibi  onları yaptırdım  sağ gözümde takip edilen bir  katarakt durumu vardı ameliyata karar verildi ve 4 nisan Salı günü gerçekleştirildi   Dr.um başarılı geçtiğini söyledi  iyiyim bir sıkıntı yok şükür. ilaç(damla ) kullanıyorum   pazartesi de yeni gözlük numaram belirlenecek. İzmir'imizin  alanın da en iyi hastanelerinden Kaşgaloğlu göz hastanesin de Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena hanımefendi yaptı ameliyatımı kendisine çok teşekkürler. Lazerli bıçaksız 10-12 dk. sürdü  ,Gözümde ki katarakt yaşa bağlı değil ,küçük yaşlarda bir düşme sonucu gözüm  darbe almış ve epeyce kapalı kalmıştı o zamanki hırpalanmanın bu zamana  kadar olan etkisinden kaynaklıymış. Daha önceleri gittiğim yerler de  devamlı gözlük numaram yükseltiliyor ve  Astiğmatım olduğu söyleniyordu ama olay sadece bu değilmiş  tam doğru teşhisi koyan genç bir Dr.  olayı detayı ile bana anlattığın da eşime bu çocuğu burada zor tutarlar demiştim  ve nitekim öyle olunca :)) ben de hastaneyi değiştirdim ve Kaşgaloğlu hastanesinde de aynı teshiş koyulunca karar verdim bir an önce  olsun diye :))
Mazeret beyanımı da yaptığıma göre :)))))) güzel haberle yayınımı sonlandırayım. Haber Duru'ya kardeş geliyor ve bir de kuzeni olacak:)) Küçük oğlumun 2. bebeği büyük oğlumun da ilk bebeği ekim kasım ayların da  sağlıkla inş. bizlerle olacak. Ailemiz büyüyor çok mutlu olduk,Rabbim  hayırlısıyla ,sağlıkla kavuştursun .
 Güzellikler içinde olmamız dilediğiyle, sevgiler Canlar.

38 yorum:

  1. Battaniye pek şeker. Gözüne geçmiş olsun. Bebekler de sağlıkla sıhhatle gelsinler :)

    YanıtlaSil
  2. pixel battaniyeleri eski atari oyunlarındaki karelere benzemiş..harika olmuş geçekten emeğinize sağlık..🙂 ayrıca size de çok geçmiş olsun ve yeni gelecek miniğe de hayırlı uzun sağlıklı bir hayat dilerim..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Ertuğrul süperman batman ve mario yu yapanlar olmuştu gerçekten dediğin gibi:))Sağlık hepimizzle olsun güzel dileklerin için teşekkürler :) sevgiler.

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun ve aile ekibinize yakın zamanda katılacak küçük meleklerinde ömrü uzun olsun hayırlı birer evlat olmaları dileğiyle.

    Battaniye modeli hoş duruyor bende elimdeki kazağı bitirsem başka şeylere yöneleceğim inşallah :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileklerin için teşekkürler canım benim. Sana da kolay gelsin sevgilerimle:)

      Sil
  4. Yine harika olmus. Sanki hafif sezonluk bir battaniyeye benziyor elinize saglik 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deryacım tam da öyle oldu gerçekten:)

      Sil
  5. Tekrar çok geçmiş olsun Hatice ablacım.Rabbim acil şifalar versin.
    Pixsel desenli örgü battaniye çok güzel olmuş.Yine elleriden dökülen farklı bir sanat.
    Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım benim çok daha iyiyim.İlk yaptıysa helal olsun bizlere de ışık oldu işte:) sevgiler.

      Sil
  6. Ne kadar güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ya hatun ne denir.Battaniye tam bir deli işi sanat eseri.
    Emeğine sağlık.
    Duru'm güle güle kullansın.
    Geçmiş olsun çok şükür güzel sonuç.
    Bebeleri ben yerim.yerim.
    Maşallah hepinize.
    Öptüm süper babaannem benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babanne de seni öper Merihim canımsın evet galiba diyecem ama gereksiz bir kelime olacak ben hunilik işleri seviyorum:)))))))))
      Teşekkürler canım.

      Sil
  8. Aaaaaaaaaaa:)))))sondan başlıyorum gözünüz aydın, çok mutlu bir haber bu, Allah tamamına erdirsin, hayırlısıyla.
    Battaniye çok güzel, eline sağlık.
    Canım şimdi gördüm bu yazını, göz ameliyatı geçirmişsin, çok geçmiş olsun, umarım şimdi iyisindir, sevgilerimi bıraktım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Müjdecim ailemiz büyüyor sağlıkla kucaklarız inş biz de bekleyen tüm aileler de.
      Lazerle ve çok usta ellerde olduğum için sıkıntısız geçti çanım 2.75lerden 0.50 ye düştü sağ göz numaram ilerisi için de rahatlık.Sen de kendine çok dikkat et kuzum sağlığımız her şeyden önemli sağlıklı olalım ki bir şeylere faydamız olsun önce kendimize. öpüyorum

      Sil
  9. Geçmiş olsun Hatice. Her şeyin yolunda gitmesine sevindim. Bu arada battaniyeyi instagram paylaşımlarından biliyorum ve sabrına hayranım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım , evet bitişi için zaman var daha ama paylaşayım dedim son halini de Diyarbakır'dan paylaşırım artık:))

      Sil
  10. Maşallah size.battaniye müthiş bir emek eseri. Göz sağlığınız için çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Bebek müjdesi de beni çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo üzülme çok iyiyim her şey yolunda şükür. vaktinde yapılan her müdahale gibi. Bebişlere biz de çok mutlu olduk sağlıkla hayırlısıyla gelsinler inş. sevgilerimle çok teşekkürler canım:)

      Sil
  11. merhaba görüşmeyeli torunların sayısı çoğalmış.ziyaretine çk sevindim.ben eskisi gibi blogla ilgilenemiyorum.zamanım kuslarda geçiyor.battaniye çok güzel görünüyor.bu kadınların aklına gelmeyen iş yok:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım. arada geliyorum bloguna bakıyorum ben de bu ararlar sık yayın açamıyorum :) sayımız artacak inş. kışa 3 torunla girecek nasipse Durucuk hem kardeşine hem kuzenine abla olacak:)) Evet o kadar güzel şeyler üretiliyor ki bazılarına sadece hayranlıkla bakıyorum:) sevgiler canım.

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Emine'cim inş. bitirip kenarlar oyalanınca da yayınlayacağım daha güzel duracaktır o zaman. sevgiler.

      Sil
  13. Haticeee ben bunu örmeye kalksam kafayı yerim vallahi Maşallah çok beceriklisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) Lerzancım bererikli olmaktan çok biraz sabır işi bunlar:)) ,bir de babanneden toruna hatıra kalsın durumları:)))

      Sil
  14. Canim çok geçmiş olsun. Sevindim iyi olmana. Battaniyeyi Face'de görüp başka paylaşım sanmıştım. Dikkat edememişim senin yaptığına. Çok farklı geldi ilk kez gördüm bu tarz bir örgüyü. Fotoğrafları büyütünce göründüğü gibi, çok hoş olmuş, ellerine sağlık.
    Yoldaki torunlar sağlıkla gelsin inşallah canim. Babaanneleri daha neler yapacak kim bilir onlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aytül'cüm ,İnş tek sağlıkla gelsinler ben de sağlıklı olduğum sürece her istediklerini yapmaya gayret ederim:)) öpüyorum canım

      Sil
  15. Cok geçmiş olsun canım .Battaniye harika olmuş.Ellerine sağlık 👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti şükür İnci'm damlalarımı düzenli kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım. çok teşekkürler

      Sil
  16. Battaniye çok güzel oluyor, bayıldım. Sana da geçmiş olsun Haticecim. Ayrıca, güzel haberler için de tebrik ediyorum, Allah tamamına erdirsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Pixel bir battaniye yi ilk kez görüyorum. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Öncelikle geçmiş olsun diye başlayıp, bu güzel haberlerle ailenizin büyüyor olması ne güzel. Sağlıcakla doğsun bebekler ,sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım.Yabancı bloklarda çok eskilerden beri motiflerden oluşturulan desenler vardı hep yapmak istedim nasip bu zamanlaraymış adının öyle olduğunu ben de bilmiyordum her türlü resim fotoğrafın pikseli hazırlanınca yapıldığından böyle konmuş sanırım:)

      Sil
  18. Çok cici olmuş masallah

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ