V FOR VENDETTA (AMİGURUMİ )

                               Faydalandığım resimler.

BY DESİNG örgüçantam-haticeyazıcı

 V FOR VENDETTA
 AMİGURUMİ
ÖRGÜ OYUNCAK
Boy ölçüsü :38 cm.
     Vendetta yı İlk tanışmışlığım  TAZEKAHVE  blogu sayesin de olmuştu ,gün gelip  onu ilmek ilmek öreceğim aklıma gelmezdi:) Blog sahibesi çok sevdiğim Bilge'cik  ( O da bana Ablacık diye hitap ediyor:)artık yazmıyor .Onun keyifli yazılarını çok severek okurdum:)  kendisini hala izliyorum ama blogundan değil maalesef. ( intagram da @ istiridye.avcısı )Bilgecik sevgilerimi yolluyorum kuzum sana.
V For Vendetta yı  seyretmiştim özellikleri müzikleri süperdi.
      Benim V  For Vendetta ile  tanışmam böyle .Büyük oğlumun arkadaşı  ve onun eşinin çok sevdikleri bu   kahramanı örüp örmeyeceğimi sorunca bir denerim demiştim yaklaşık  1 aydır öyle mi böyle mi diyerek uğraştım  fena olmadı galiba.:))
    Maskesini çok yakışıklı yapamadım doğaçlama çalışmanın ufak tefek kusurları:)) Pinterestte ve google dan  daha önce yapılmış mı diye araştırdım ilk önce ,genelde minyatür anahtarlıklar yapılmış eldiven ya da şapkalara  aksesuar olarak işlenmiş   benim yaptığım ölçüler de ve ayrıntılar da  çalışılmamış. Bu sebeple  bir örgüçantam özel çalışmasıdır diyebiliriz.
    Detaylı olarak ilk çalışmak da ayrıca beni heyecanlandırdı ne yalan söyleyeyim. Google görsellerden fotoğraflar arattım  ve ön plan da özelliklerini yansıtan kostüm fotograflarından faydalandım.Fotoğrafların her biri ayrı  yerlerden alıntıdır o yüzden kısaca google görsellerden diyeceğim.Hak iddia edecek olan olursa seve seve altına adını da yazabilirim:)
  Vendetta çalışmam da 3-4 farklı siyah yumak kullandım (çoğunluk NAKO  pırlanta ,çizmede akrilik orlon,yelek de  Ören bayan  Dora)bunun sebebi ton farklılıkları içindi. Tamamı siyah giyimli  olan bu  kahramanı bitirdiğim de fotoğraf çekerken sıkıntı olmasın diye ben de  örnek fotoğraflar da ki gibi tonlamalar yaptım. yelek de  siyaha yakın gri çalışacaktım ama bulamadım.
--Kemeri  mini bir para cüzdanının sapından yaptım.
--Bıçaklarını  saçlarımız için kullandığımız kuaförlerin pens dediği  maşamsı tokaları ikiye ayırıp yan kanatlarını kestim penseyle sıkıştırdım .
--Bıçakların o hançer görünümü için de  açma kapaklarını keserek elde ettim sivri kısımları ele batmasın diye silikon damlacıkları yaptım ucuna.
Yanağın da ki pembelikleri keçe il iğneleme yaptım.
 Vendetta kahramanının pelerini hariç tamamı sık iğnedir. pelerini  şişle ördüm ve içte kalan kısmına saten kumaş diktim gerçekte ki havasını versin diye.
Yapım aşamaların da bunları tek tek fotoğraflamayı akıl edemedim maalesef. bu tür ayrıntıların başına geçince trans durumu hakim oluyor:))))))
İlk defa tamamı siyah bir çalışma yaptım  yakın gözlüğü kullanmama rağmen  zorladı beni özellikle gündüz saatlerini tercih ettim örmek için,yine de gözlük kullananlar için örmek  siyah zor oluyor :)))
 İkinci karede pek çok fotoğrafı ani gif olarak hazırladım.Yaklaşık 60 tane fotoğraf çektim  epeyce elediğim oldu hem makine hem telefonla kıyafette ki ayrıntıları alabildiklerimi yayınlıyorum.
  Yeni hafta da  sağlık ve huzur için de olmamızı diliyorum hepimize:)
 Sevgilerimle Canlar.

Yorumlar

  1. Çok başarılı, tıpatıp aynısı olmuş, o filmi görmedim ama çok merak ediyorum, eline sağlık Hatice'm.Sana da güzel haftalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjde'm bir kez daha izleyebilirim fırsat bulursam ben beğendim. Kadın karakterle olan kısımları biraz of puf dedirtiyor ama konunun genel çerçevesi çok iyi, filmi izle seversin :)

      Sil
  2. Haticem sen ne yaptııın???
    Muhteşemsin! Bu defa artık sanat eseri yaratmışsın. Bayıldımm :)
    Kahramanım benim For Vendetta :) Şimdiye dek gördüğüm en yakışıklısı olmuş hem de. Kemeri, bıçakları hepsi ayrı yaratıcılık örneği. Gif de çok hoş olmuş. Senin o güzel ellerinin avuç içinden öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül'cüm utandım kuzum yaa sanat eseri merdivenlerinin ilkine tırmanmaya çalıştık diyelim:) Bu aralar bize de lazım bir Vendetta :))
      Oğlum arada bir bana böyle zarf atıyor veriyor elime minnak bir resim bana boyutlandırmak kalıyor:)) Seni seviyorum teşekkürler öpüyorum.

      Sil
  3. "Fena olmadı galiba" ne demek Hatice ablacım,tek kelime ile muhteşem olmuş.Bir sanat eseri ortaya çıkmış.Ellerine ,yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim çok teşekkürler kuzum, yoo ben kendimi eleştirmeyi severim ilk doğaçlamalar da böyle oluyor (2. kez bunu örer miyim biraz zor ,siyah olduğu için) 2ci çalışmalar da düzeltmelerim oluyor ,gönlüne sağlık canım.

      Sil
  4. Harika olmus. Bu bebekler tam sergi acmalik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Layık gördüğün için çok teşekkürler Derya'cım sevgiler.

      Sil
  5. Bizim yeğen bunun adını söyler dururdu :) Bebek haline dönüşmesi de iyi olmuş :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , evet adı uzun yıllar da konuşulacak bir kahraman:)

      Sil
  6. Vendettanın fragmnını izldim harkaydı,en ksa zamnda tamamnı izlicem..tasarmnız ise müths olmş,el emegi göz nuru bir eser...emeğinize sağlik..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ertuğrul, hüzünlü sahneleri de var ama özündeki konu ve filmin geneli muhteşem.

      Sil
  7. çok çok güzel olmuş, yeni çalışmaları merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım bu ara oyuncaklar arka arkaya gelecek gibi:))

      Sil
  8. Detaylar inanılmaz! çok başarılı bir çalışma olmuş bence.Ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Filiz, bulabildiğim kostüm fotoğrafları çok işime yaradı filmden bazı kısımları da tekrar izledim. elimden geldiğince uyguladım:) sevgiler.

      Sil
  9. Canim mükemmel olmuş.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir iş çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Valla baka kaldım.... Ne diyim tü tü tü tü maşallah Bu fena olmadıysa fena olanlar nasıl olurdu bilemedim.... Instagramın varsa bunları koyuyor musun :) Fotoları yanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs'cım maskeyi orijinine yakın biraz daha iyi yapamadığım için hayıflandım sadece:)) evet instagram hesabım var @ yzchatice profil resmim buradaki ile aynı:) bir kare koyuyorum oraya da hem yayınımı haberdar etmek için.
      Çok teşekkürler sevgiler canım.

      Sil
  12. Atlamışım ben bunu! Nasıl da güzel olmuş yine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım gözden kaçıyor bazen de giremediğimiz oluyor :) teşekkürler.

      Sil
  13. Ayyyy şuan bloglar arasında turlarken en sevdiğim örgü örmek hobisini yazıya döken biriyle karşılaştığıma çok sevindimmmmm bu sayfadan öğreneceğim çok şey var ben bilgileri okumayaaaa :) başarılarınız daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldinnnn:
      Çok teşekkürler hep birlikte öğreniyoruz buralarda:) sevgiler.

      Sil
  14. Ayyyyyy diyorum. Çıta iyice yükselmiş, yorma bu kadar Hatice'cim kendini. Avrupaya açılman gerek bence. Ellerine sağlık e.t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emine hanımcım çok teşekkürler yok aman oralar gençlere kalsın:))))
      Çok severek çalışıyorum o yüzden güzel oluyordur:) Çok nadir sipariş alıyorum benimkilere ancak yetişiyorum yine bu aralar. sevgilerimle.

___________________________________________