Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

YAZ GÜNÜ İFTARI BEKLEYEMİYORLAR...

Menümüzde  köy ekmeği ,sebzeli ve tavuklu mama karışımlı sütümüz var:)
Bu ara arka bahçenin müdavimi  TEK BIYIK  ve ANKARALI . Her gün unutuyorum çift tabak koymayı sonradan hatırlatıyorlar işte:))
 hımmmm çekilsene sennn..
 Kıyamam bu beyaz  pisicik bir yıldır buralarda dolaşıyordu ve 6 aydır da düzenli yemek verdiğimizden   benim bahçeye abone oldu kıyamıyorum BADEMin aynısı ama o hayata böyle tutunmak zorunda başı boynunda epeyce tırnak izi var  bahçenin ilk yerleşeni KOMONDO nun marifeti bu aralar  o da pek gözükmüyor ortalarda.   İlaç sürmek istiyorum ama izin vermiyor sadece yemek için yanaşıyor.Ben de rahatsız etmiyorum kurumaya başlamış zaten. Aynı tabaktan başkasıyla yemiyor kavga çıkarıyor hemen .
Diğeri de yazık bana doğru geliyor   eeee o da aç garibim
Hemen  geri dönüşüm için ayırdığım torbadan bu köpük tabağı çıkardım içine böldüm onun da ucu az kırıkmış süt taştı ve  beyaz pisinin bu güzel yönü çıktı ortaya  (bugün yine aynı şey tekrarlandı.burada ki görüntüleri dün çekmiştim)
koca tabakta yemeği bolca dururken önce dökülen sütü bitirdi ve sonra tabağa döndü israf günah o da biliyor demek ki:))
evet huzur sağlandı kavga bitti afiyet olsun beyler.
nasıl da acıkıyorlar bütün gün  yemek koysam  hiç hayır demeyecekler. Her gün akşam üstü  20.00 gibi veriyorum  yemeklerini  ön taraftakilere  18.30gibi yediklerinden tok oluyor bu tarafa gelmiyorlar.Amaaan bi gelseler harp çıkar  :)))
 kapıyı açık bırakmışım  BADEM de geldi onları izliyor
Biraz yanaşıp   Hemşehrisine yakından bakmak istedi ama  Osmanlı tokadı havaya kalkınca hemen geri çekildi diğerini hırslandırmamak için kapattım makineyi  aldım oğluşu içeriye.
 bu hallerini görünce bebişken ayrılıp biri dışarılarda diğeri  sarayda büyüyen ikizlerin masal filmleri geldi aklıma dünya böyle bir yer işte :(( 
 Arka balkonum da düğün dernek derken  Atıkları da (cam ,plastik,kartonları mümkün olduğu kadar çöpe atmıyorum)orada biriktirdiğimden (teslim ettiğim gariban bir toplayıcı var 10 günde bir filan geliyor hepsini ona veriyoruz ) ihmal ettik  ,bu hafta sonu evde   biraz boya biraz temizlik olacak  hepsi birarada çıkar artık:))
         Onları en iyi anlayacağımız günlerdeyiz  insan,bitki,patililer diye ayırım düşünmeden  elimizden gelebildiği kadar  ne yapabilirsek doyuralım ama illa ki, illa ki  bir yerlere  su kapları bırakalım lütfen.

Tüm canlarıma sağlıklı güzel bir haftasonu diliyorum .

14 yorum:

  1. Kıyamam onlara , afiyet olsun. Dünyada şans önemli. Ama o Ankaralı da şanslı en azından aç değil. Allah razı olsun cnm senden. Bademeöpücükler.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel,onların yemek yiyişlerini sonrada uzun uzun temizlenmelerini seyretmek çok keyifli değilmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde çok keyifli ,hele dükkandayken kapı önündeki kardeşlerin birbirlerini temizlemeleri şahane :)

      Sil
  3. cok iyi yapmissiniz, insanlik hic bir zaman olmez,Allah razi olsun sizden rustemovasona.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,
      çok teşekkürler iyilikten çok görev diye düşünüyorum. Rabbim hepimizden razı olsun inş.

      Sil
  4. Afiyet olsun onlara:)))) Bu aralar bizim bahçede yavru dolu. Bir tanesinin 5 yavrusu var, kömürlüğe yavrulamış. Açtık mı kapıyı hırlıyor hemen. Baktık anne zayıf yemek verdik ona ara ara....Ama şimdilerde götürmüş sanırım kedilerini yoklar. Bir de 2 yavrulu bir kedi var o arka bahçeye yerleşmiş gibi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evlerimiz bahçeli olunca sahiplenmeye gelenler çoğalıyor böyle:))

      yavrularına bakıldığı zaman yada etrafta erkek kedi gördüyse yer değiştirmiştir. yerleşenler de ne yapsın yazık sıcakta onların işi de zor.

      Sil
  5. "Yukarıdakiler Aşağıdakiler" dizisinin bir versiyonunu izledim, çok ta sevdiiiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Banucummm o hep aklımda :) Bazen BADEM le tel kapıdan bakışıyorlar ben de eşime bak şimdi bize de yediiklerinden versene diyorlardır bunlar şimdi deyince o da hiç dayanamayıp kalkıp mama veriyor:)))
      Aslında aynı mamadan besleniyorlar ama son gelen Paketlerde katkı vardı sanırım(siyah et) Yemedi benim oğluş bugün yeni mama getirdik neyse onu sevdi. diğerleri de özgürcanlara artık:))

      Sil
  6. vee bizim bahçede kedilendi:) ara ara kayıplara karışıyor geldiklerinde elam çok mutlu oluyo hem mama hemde su veriyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek ve su olunca mutlaka uğrarlar. ama eğer çocuk lar çıkınca kaçıyorlardır:) Aferin benim boncuk kızıma.

      Sil
  7. boncuk ikiye karşı tek kalmış.Ama onun terbiyesi kavga etmesine engel olur değil mi.sokak hayvanları hakkındaki dişüncelerinize tamamı ile katılıyorum.teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) yanlarına pek çıkmasa da onları devamlı gördüğü için fazla tepki göstermiyor.sevgiler canım

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ