Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

İZMİR 8 MART 4. KADIN FESTİVALİ

 

Son gününde de olsa gidebildim  bu etkinliğe hoş bir gün oldu benim içinde.
Sevgili arkadaşım Leyla (begoşun hobi sepeti)  çok güzel bir etkinlikle oluşturduğu  SEVGİ ÖRTÜSÜNÜ İzmir 8 Mart kadınlar Festivalinde  Türk Kadınlar Birliği standında sergiledi ben de bu güzel örtüyle hatıra fotoğrafı çektirdim  2 parça ile içerisinde  olmaktan  çok mutluyum.
 Stantda ki hanımefendiyle biraz sohbet ettik.Üzerinde Ulu Önderimiz ATAmızın çok güzel bir sözü ve fotoğrafı olan bir notluk armağan etti teşekkürler ediyorum kendisine,Leyla ile yine projeleri olacakmış   bekleriz dedi. Olursa katılmaktan onur duyarım. 
 İzmir'imizin yeni ilçelerinden (benimde içinde oturduğum)karabağlar standında Üçkuyular Sosyal Hizmetlerin Tel kırma kursiyerlerinin yaptığı emeklere hayran kaldım hepsinin ellerine sağlık Şule Bozkurt  hanımefendi hocalarıymış ,izinleriyle fotolarını çektim.

Çevre ilçelerden  ve epeyce dernekten katılımlar vardı.Alaçatı dan harika  taze baharatlar ,kahvaltılıklar ,tarhana erişte oooo neler neler :) miss gibi kekikler taptaze dayanamadım aldım çok severim:)

    İlk karede etkinlikle ilgili bilgileri mevcut.
En çok   URLA standında vakit geçirdim diyebilirim  Dünya tatlısı Blogdaşlar  (EĞLENCELİ YUMAK)vardı onlarla da sohbet ettik fotolar çekildi kendilerine kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum .Asosh(aslı) cum yoktu inş bir gün onunla da  bir araya geliriz.
Urlada bir festivalleri varmış yakında buyur gel dediler bakalım nasip kısmet, sizlerle de paylaşayım  güzel ve farklı bir hafta sonu geçirmek isteyenler katılabilirler notlara bakıp adres ve tlf nolarından iletişime geçebilirsiniz.
  Standlarda bulunanların hepsi gönüllüler bende gönülde teekkürler ve sevgiler ileteyim onlara:))
___________
   Çok beğendiğim şeylerin yansıra kafama takılan bazı şeylerde oldu:
O kadar çok  engelli ve Türk kadınlar,Cumhuriyet kadınları gibi dernekler vardı ki kafama takılan yürüdükleri yol ve amaçları aynıyken neden farklı    çatılar altındalar diye düşündüm oysa ki birlik güç demektir hep birlikte omuz omuza hem engeller kalkar hem birliktelikler güçlenir bu benim fikrim  tabii ki:))) olsa güzel olur . Parça parça seslenip gürültü diye adlandırılmaktansa  hep birlikte tek sesle güçlü olmak,yaptırımı da artırabilir aslında.
   Engelli yerine sakat denmesi hiç birimizin hoşuna gitmezken  bir derneğin adının sakatlar derneği kalmasına da çok üzüldüm  hatta Eşim  kafasına taktı dayanamayıp  gidip konuştu neden  değiştirilmiyor diye  işte 30- 40 sene önce ilk açıldığında böyle adlandırılmış isim değiştirilmiyormuş:(( ,bize çok  üzücü ve itici geldi.
  Dileğim birlikteliiklerin güçlenmesi:))

Sevgiler hepinize,mutlu,sağlıklı ve bereketli bir haftanız olsun
 

22 yorum:

  1. haticeciğim ne güzel bir etkinlik olmuş keşke izmirde olabilseydim.sevgi perdemizle gurur duydum.hepinizi çok seviyorummmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim kalbin eminim burdaydı:)) ben de seni çok seviyorum :)

      Sil
  2. Haticecim; ne güzel kilo vermişsin, bayıldım canım benim, maaşallah :) Etkinlik de çok güzel olmuş, geçmiş kadınlar günün kutlu olsun.. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcım canımsın çok teşekkürler vedalaştım birazcık kilolarla:)) doğru beslenmeyi öğreniyorum aynı zamanda:))
      İnş hepimiz gerçekten kutlanmaya değecek 8 martları görürüz. sevgiler

      Sil
  3. ben kaçırdım yani seni ablacımmm,göremedim...Olsun festivaller var hatta bu cumartesi pazarımızın yaş günü var,eğlence ikram..beklerimm

    YanıtlaSil
  4. Canım hoşgelmiş ne güzel resimler çekmiş anlatmışsın inan senin geldiğini bilsem bir uğrardım ama kısmet çok güzel resimler çekip anlatmışsın eline sağlık ..Örtümüzün önündeki resmini kadınlar birliği başkanı facee koymuş hepsi çok heyecanlı bağış yaptığımız dernekten pilaket verecekler galiba nihal hanım basınıda çağıracak yanımda olurmusun hangi gün olacağını bildiririm öptüm ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım hanımefendi bugün örtüyü teslim edeceğiz leyla hanım geleblir deyince eşimle epeyce oyalandık bir iki tur fazladan detaylı dolaştık seni görebiliriz diye ama dönmem gerkiyordu.
      Eğer bahsettin konu da yer ve gün uyarsa gelmek isterim hafta içi de çok zor oluyor dükkan olunca ayağımız bağlı:)) nasip diyelim svgiler

      Sil
  5. O halde sana hatice abla diyebilirim değil mi ? Tebrik ediyorum ne güzel kilo vermişsiniz öyle zamanla biriken kilolari vermek çok zor bende veremiyorum artık nefsime hakim olamıyorum bakalım akibetim ne olacak....

    fotograflardan da anlaşılıyor kilo verdiğin zaten boyun da uzun harika olmuşsun ....etkinlik ve sevgi örtüsü çok güzel...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy :) sen nasıl istersen canım benim öyle de ,abla,hatice hiç farketmez takıntılarım yoktur benim .
      Tülincim aslında hareket fazla yok günlük koşuşturma dışında, ancak havalar düzelince akşamları arada eşimle çıkarız bundan sonra öğrendiğim tek şey çok karışık besleniyor olmamız ayrıştırmayı öğrenmek(protein-karbonhidrat)bile tek başına çözüm inan.
      güzel yorumun için çok teşekkürler bu tür etkinliğide çok sevdim birbirini tanımayan onlarca kişi bir parçada buluştu tıpkı elelevermek gibi:)

      Sil

  6. Bu sıralar bumerangdan hiç ses yok neden açaba bir fikrin varmi ? Artık güzel fit halini gördükten sonra sana aslaı abla diyemem
    Haticecigim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynı şeyi düşünüyorum aylar önce mesaj atmıştım yakında çok güzel dönüşler olacak demişlerdi ama döndüklerinden biri hiç olmadım:)))))))))))))))
      bir daha yazsam mı ki diye dün aklımdam geçiriyordum ben de:))
      inş erçek fit halime de inerim:)) canımsın öptüm kocaman.

      Sil
  7. çok güzel bir etkinlik olmuş hatice kiloların gitmiş ah bende verebilsem az verdim durdu veremiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hedefim daha büyük sadece sekiz kg gitti (küçümsemiyorum tabiiki) ama yavaş yavaş veriyorum protein döneminden çıkınca benim de durmuştu ama sonra devam etti havalar az düzelse akşamları yarım saat yürüyeceğim şimdi çok kötü kömür kokusundan nefes alınmıyor buralarda gece.
      etkinlik gerçekten hoş bir güzellik oldu sağol:)

      Sil
  8. Merhaba adaşmışız:))Blognuzu beğendim izlemeye aldım.Çalımalarınız çok güzel emeğinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım kırmaz katılırsınız sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz Adaşım:))
      çok mutlu oldum teşekkürler. blogunuza uğradım izlemeye bile aldım:))) sevgiler her zaman beklerim

      Sil
  9. ne güzel birgün ve etkinlik olmuş.herşey çok güzel..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Abla öncelikle çok güzel çıkmışsın, enerjine hayranım... Ayrıca kekiği bende çok severim keşke yeşili olsa da salata yapabilsem :) Sevgi örtüsünden bir de blogger örtüsümü yapsak:P
    Urla bize yakın olsaydı şu etkinliği kaçırmazdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım bakan gözler güzel canımsın:)) kekik taze ve yeşil gelince suya koydum biraz da bir saksıya diktim şu ana kadar solma olmadı inş. tutar.
      blogger örtüsü fikri süper katılım da olur eminim ama önemli olan bir amaçla çıkmak lazım onu birleştirmek ve bir yere fayda sağlıyacak bir etkinlik olmalı. bu tür organizasyonları iyi yapabilen biri çıkarsa destek kuvvet son güçle hazır :)) öptüm kocaman

      Sil
  11. Hatice,ne güzel fazlalıklardan kurtulmuşsun bahar gelmeden :)
    Kadınlar gününde İzmir Dışındaydım çok istedim ama gelmek mümkün olmadı.Neyse senin paylaşımların sayesinde görmüş kadar oldum.Bu ot festivali de güzelmiş ama gene gidemem sanırım.

    YanıtlaSil
  12. Nergisim daha çok var fazlalık:))) şu andan itibaren verecek olduklarım beni daha bir mutlu edecek inş:)))))
    ben de gidemeyeceğim ama bir pazar mutlaka Urlapazarına gitmek istiyorum:)

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ