Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

BİR DE BUNLAR ÇIKTI:)

Bu aralar sabahları dükkana inerken  evin kaprsında çıktığımız anda görüntü bu aile saadeti.




bunu bu sabah çektim miniğin gözü kapanmış suyla temizleyip açtım.Önceki gün  diğerinin böyleydi eşim merak edip veterine götürdü önemli bir şeyi  yok ya hafif darbe almış yada çapaktandır deyip temizlemiş bende bunun kini öyle yaptım.

Biz merdivenleri inerken genelde kılları bile kıpırdamıyor ama bu sefer minikler bizden önce indi(mama saatleri:)) 
bir tanesi çok asi hemen inip suyun yanına saklanmış ordaki minik karaltı  :)
Bu su kabı defalarca  tam oraya asma dibine plastiklerle sular koyuyorduk ama hergün yerinde yeller esiyordu (her kimdiyse epeyce  laf  gitti benden ona.) Kızıp beton dökeceğim  buraya  deyip duruyordum,eşim de arka bahçede  eski  bir kaç yeri delik bir lavabo varmış onun içini çimento ile doldurup delikleri kapadı asmanın yanına yerleştirdik:))) artık bunu da götüreceklerini sanmam:) iki günde bir suyu yenileniyor. özellikle geceleri çok geliyor pati canlar. afiyet ,sağlık olsun onlara

evet aile bir arada ilerliyoruz(evin bitişiğine)
 Sabah saatleri  sessizliğinde aile saadetine devam:)
 Kuyruklar nasıl ama:)
Anne hanım dükkan yanında yerini aldı sıcak filan dinlemiyor genelde orada. 
biri acıkmış kahvaltı saati ne de olsa:) 
 anneye en yakın olan bu yavru,koyu renkli olan çok asi:)
öğleden sonra serinlik gelince eşim tabureyi alıp oturuyor  onlarda arkasında  Eşimle araları daha iyi Ne de olsa iki öğün mamaları veren o:)) arada dükkana giriyorlar ben çıkarıyorum  diye ben yalnız olduğumda fazla gelmiyorlar. çok şekerler ama içeri alamam.
 surata bakın yaaa:)))

 Evet bu minik ailenin hikayesi de şöyle;
           Dükkanımızın tam karşısındaki evin ikinci katın balkonuna daha havalar serinken yavruladı komşu abla da kıyamadığından ellemedi orda  beslendi arada dışarı yemek aramaya gidince yavrulara diğer büyük kediler dadanmasın diye eşim ona mama vermeye başladı yiyip hemen yavruların yanına çıkıyordu sokağın özel  kedisi gibi oldu hanım:)) havalar ısınınca  kutuya koyup bahçesine indirdi abla  ama   iki ay boyunca  fedakarca yemek ti suydu eksik etmedi hatta  yavrular daha yürüyemiyor diye balkona çıkışlarını geciktirti.
           Maalesef 4-8 yaş arası minikler rahat bırakmadı hala da gördükçe seveceğiz diye uğraşıyorlar hatta (eminim  olacaktan habersiz)  anneye benzeyen bir yavru daha vardı ona sopayla vurmuşlar bir sonraki gün  bir yerlerde bulundu  melek olmuş:(
Anne kedi  nereye götüreceğini şaşırdı bunları taşımaktan böyle cılız kaldı  oysa ki yediği mamayla tombik olması gerekirdi şimdiye.benim merdivenlere çocuklar çıkamadığı için  orayı kendilerine güvenli bölge ilan ettikleri için bu kareler çıktı ortaya.
             Arka bahçedekiler 6 tane filan oldu (burda ki amca mama veriyor diyorlar herhalde duyan geliyor) bir gün toplu bir resimlerini yayınlarım:)) mama saati biraz geciksin evin kapısındalar:)
yakında büyüyüp hepsi kendi hayatlarını yaşayacak. 
___________________
BADEM i merak eden varsa yazayım  blog ortağım,  kendileri traş oldu ,dişler parlattırıldı,banyosu yapıldı ,abiler uyku halini fırsat bilip kendisini ellettirmeyen  haşmetlilerini bol bol sevdiler:)),şu an itibariyle saat gece 1.50  ve evin içinde yavaşça dolaşmaya başladı. bir sonraki post onun.
________________
aralıklarla post yayınlıyordum ama bu aralar iyice uzak kaldım gibi hissediyorum  boş  oturmadım tabii:)hazırlıklar bitti   salı günü günü birlik şehir dışına çıkıp döneceğiz, hayırlı işimizin başlangıcını yapacağız   ciciler hazırlandı süslendi  ördüklerim var diktiklerim var  şu haftayı bir atlatayım sırayla sizlerle buluşacak.
 güzel,sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum.

28 yorum:

  1. kedişler çok şirin ya... ne güzel sizin gibilere denk gelmişler bu konuda şanslılar gerçekten.... herkes sizin gibi duyarlı olsa keşke...
    şanlı evet gözükmüyor uzun zamandır onuda özledik...
    merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. çok şirinler ne mutlu onlara sizler gbi ilgilenenler var bu sıcaklarda şanslı minikler

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç bir hayvana dokunamam Hatice.Muhtemelen evimde de besleyemem. Ada'nın alerjisi olduğundan bu söz konusu bile değil ama aksi olsada bakamazdım...Ama nasıl bir zihniyetin minicik hayvana sopayla vurabildiğini anlamam da mümkün değil....

    YanıtlaSil
  4. Ah bayılırım bu aile saadetlerine.. O çocukların sevicez derken yaptıkları yzünden az kedi yavrusu bakmadık annelerinden ayrılmış, annelerini bulamamış falan. kimini beceremedik bir gece içinde 3 tanesini kaybettik ara ara kalkıp süt içirdiğimiz halde. ama sizinkilere bayıldım. bu arada o plastik kapların gitmesini bizde yaşadık hurdacılar götürüyor ne yazık ki plastik onlar için değerli maalesef. iyi çare bulmuşsunuz artık bi sıkıntı olmaz

    YanıtlaSil
  5. Hay ALLAH'ım yaa.. ne tatlılar..
    Şimdiki aklım olsa kesin veteriner olurdum kesin :)

    YanıtlaSil
  6. ne büyük hayır işlediğini farkındasınız her halde.Bu su kapları kaybolması benim evin önünde de oluyor,bıktım,5l.pet şişeleri kesip koymaya başladım,yedekte de var,mağalesef bu şirinler bizlere muhtaçlar,hele su için.Ben de bakkalda çalışıyorum,su koyamıyorum,ev sahibi hayvanları görünce tekmelermiş(geçen yıl 2 tane kedi yavruladı,mecburen eve ,bahçeme götürdüm,kötü insanlara hiç iyi dualar etmem.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzeller, Ebu Hureyre(kedi babası)'ler çok var maşallah. Kuyruklar dik mutlu ve güvende hissediyor olmalılar. Allah razı olsun.
    Bir de çocuklara merhameti öğretsek ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  8. çok tatlılar ve baya rahatta görünüyorlar:)

    Kediler arsızlaşabiliyor ve önlem almak gerekiyor kabul ama can verdirtircesine şiddet de neyin nesi çok üzücü:(

    YanıtlaSil
  9. Maşallah güzel canlara. Ailece hepsi birbirinden şekerler.
    Eşinden de, senden de ve balkonun da bakan kişiden de Allah (c.c.) razı olsun canım.
    Sopayla yavru bir kediye vurma caniliğini yapanı da Rabbime havale ediyorum. Nasıl bir vahşettir bu!
    Hele şu su kaplarını alıp atanları ben de bir yakalasam!
    Bademimin de fotoğraflarını bekliyorum canım.
    Kocaman öpüyoruz Aşkım ve Külkedisi ile beraber:)

    YanıtlaSil
  10. Ah görüp de ilgilenmemek mümkün mü? Hele senin gibi melek kalpli birinin kapısına gelirlerse.. İyi ki varsın sevgili Hatice.

    YanıtlaSil
  11. Ah kuzularım benim çook güzeller ve çok şanslılar seni buldukları için :) Canım ablam Allah işini gücünü rast getirsin bu canları doyuruyosun ya ne mutlu sana :) Ben de annane oldum 5 tane torunum var minicikler aklım çıkıyor bir şey olursa diye. Badem rahatlamıştır tıraş olunca bu sıcaklarda :) Hayırlı işinizde kolaylıklar diliyorum Allah'ım tamamına erdirsin inşallah.

    YanıtlaSil
  12. Bu sevimli aile senin merdivenlerden daha iyi bir yer bulamazdı bence. En güvenli mekana kapak atmışlar o kesin ablacım :)) Bizim burda da var kedileri çok seven bakıp besleyen bir ablamız , bi gün çekip senin için post yapayım dedim seni okurken :)) Bu arada Badem in fotolarını gördüm şeker olmuş iyice kerata ;)) Benim için de sev mıncıkla bol bol olur mu ? Vee blog olayından ben de uzak kaldım sanki epeydir ama bakalım böyle dönemler oluyor hep malum. Toparlanırız sonra ;) Öpüldün ablacım , sevgi sağlık ve huzur dolu günler olsun ailene ve sana :)

    YanıtlaSil
  13. Kedişler işi biliyorlar, kendilerini güvende hissedecekleri yeri öyle iyi seçiyorlar ki, seni seçmelerinden belli :)
    Ben de tadilat işlerine kalkıştım, üretim durdu, oysa bodrumda yenilenecek, süslenecek ve heveslendiğim ne çok şey vardı:( Neyse, büyük işler bitsin, sıra onlara da gelir :)
    Hepinizi çoook öptüm :)

    YanıtlaSil
  14. ayy çok şeker bunlar.ben de oraya gelemk istiyoruuum

    YanıtlaSil
  15. haticem kedişler çok tatlı senin ve eşinin bakımı ile sağlıklı görünüyorlar.allah razı olsun.hayırlı işlerinde kolay gelsin.artık resimleri bekliyoruz çok öptümmm

    YanıtlaSil
  16. Neclacım teşekkürler. insan dayanamıyor çok şirinler.

    GÖNÜLcüm haklısın etrafımızda epeyce özgürcan var artık yetebildiğimiz kadar ilgileniyoruz:)

    ada ve deniz canım biliyorum ve anlıyorum. vuran da çocuk canım yaa annelerinin ilgisizliği işte onlara göre ne olacak işte tarzı davranış çocuğuda farklı olmuyor işte ben çocukları çok severim ama yerine göre davranırım sokaktakiler bide benden çekinmese bunlar da dağılır giderdi. herkes bir olmuyor canım yaa.

    Mavi Balon:)) eh bunu da alıp götürecek olan çıkarsa bulup bir temiz dövmek lazım:))))))) sevgiler canım.

    DaRmAn :) dünya tatlısı bir veteriner olurdun kesin. sevgiler canım

    MAZES öncelikle hoşgeldiniz:) İnan canım derdim hayır işlemek değil eğer öylede olacaksa ne mutlu tüm güzel kalplere sadece çevremizdeki bu 4 ayaklı özgürcanların yaşamlarından ve bakımlarından sorumlu olduğumuzu düşünüyorum onlar bizlerin sınavı sevmek zorunda değil kmse yeterki zarar vermesinler. sevgiler canım.

    sena çeyiz haklısın canım hem de çok.

    tarih84 ,handancım haklısın canımda ben minik çocukları da suçlayamıyorum iş ailede bitiyor canım.

    okuyan. canımmm rabbim sizlerden de razı olsun inş.
    elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz işte:) bende hepinizi öpüyorum

    BegonvilliEv canımsın çok teşekkürler ben de aynı şeyi senin için söyliyeceğim öpüyorum canım.

    Yeşim sağol birtanem. bana bu sevgiyi yaşattıkları için onların canına sağlık olsun.
    bazen dükkana girip raf altına yatıyorlar alışmasınlar diye çıkarıyorum halimiz tam komedi arka bahçeye alacağım ama oraya çok büyük kediler geliyor zarar verirler diye çekiniyorum. öptüm kocaman.

    TazeKahvemmm canım çok teşekkürler güzel kalplere öpücükler gitsin bolca bizden:)

    Banucum her işin kolay gelsin canım çok teşekkürler.


    hazalca buyur gel canım baş üstünde yerin var sevgiler.

    aksungur46,Serpilim bitmiş işler çoğaldı canım benim ama nasipse nişandan sonra yayınlayayım önce sahibi görsün:)))öptüm güzel yanaklarından.

    YanıtlaSil
  17. Çok şirinler ailece gezmelerine bayıldım....ne büyük sevap sizin yaptığınız,çoğu insan bunu düşünemez bile...eşini ve seni tebrik ediyorum.sevgiler canım bol kazançlar...

    YanıtlaSil
  18. hatice harika fotoğraflar canım büyük sevab kazanmışsınız mahalle sakinleri
    oğlunun düğünüde hayırla tamamlanır inşallah canım bizde de o telaş var kardeşimin düğünü var bayram sonrasında evde tatlı bir telaş sanada babada kolay gelsin canım

    YanıtlaSil
  19. Hepsi birbirinden güzel.
    Bu arada Badem beye güzel bir haberim var:)

    http://asabibakire.blogspot.com/2012/07/sansl-patiyi-acklama-zaman-geldi.html

    YanıtlaSil
  20. çook sevimliler... kucağıma alıp mıncıklayasım geldi...

    YanıtlaSil
  21. Bu postunu gördüğüm andanberi aklım sende. Bir türlü oturup 2 satır yazamadım. İyi ki varsınız Hatice,senden de eşinden de Allah razı olsun! Allah kazancınızı bol etsin,karşınıza hep sizin gibi iyi insanlar çıkarsın!Daha sık yazamıyorum diye üzülme ne de olsa yazın insanın sıcak tüm enerjisini alıyor,benim de kolumu kaldıracak halim yok :( Sevgiler güzel yürekli arkadaşım !

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar huzurlu ve mutlu oldukları her hallerinden belli:) Allah hepinizden de razı olsun.. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Hatice, işlerin de kolay gelsin. Ama kedilerin suluğunu götüren o vicdansızlara ben de çok üzüldüm.Kafa yok ki düşünmezler.Canım ne çok sevap işliyorsunuz, şu havalarda sabiler kurtuluyor...

    YanıtlaSil
  24. tülincim canımsın çok teşekkürler.

    mavilale canım teşekkürler sanada kolay gelsin telaşlı ama güzel işler.

    asabi bakire çok sevindikkk :)) bilgileri yolluyorum hemen

    emine öztürk :))) demii

    colette,canımsın sen ben de senin gibiyim fazla dolaşmıyorum koşuşturmalar var malum bir maillere bakıp çıkabileceğim bugün teşekkürler öpüyorum

    Semacım sağol tatlım Rabbim cümlemizden razı olsun inş.

    sibelin çiçekleri, artık götüremiyorlar:))) sağol arkadaşım sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Ayy bayılırım böyle ailelere.Zamanında bizde evimizde besledik bu sevimli patilerden kızımla birlikte uyuyor,kucaktan inmiyordu. Çok şanslılar ki siz varsınız.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. aman aman ne kadar da şirinler.bulmuşlar sizin gibi pati dostunu oradan ayrılıp da gitmezler bir yere.:))

    YanıtlaSil
  27. ay bu ailede çok tatlı çok şirin nasıl sevimliler nasıl güzeller hiç kıyamam ben onlara
    keşke elimden gelsede tüm küçük dostlarımızı koruyabilsem gördüklerime en azından yiyecek vermeye çalışıyorum
    sizede duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim
    keşke herkes birazcık duyarlı olsa

    YanıtlaSil
  28. sabihacım ok teşekkürler sevgiler canım

    kecibaşı aynen öyle sabah ilk günaydın onlardan geliyor:))

    hulela bizde öyle canım eşim güne onları doyurarak başlıyor hoş biraz geç kalsa hepsi kapıda serenatta:))

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ