ÖRGÜ BEBEK YELEĞİ VE PATİK TAKIM. (BABY VEST- Knitting Baby Shoes)

 Bu yeleğin örneğini dükkana gelen bir hanımdan aldım  fotoğrafını çekmeme izin verince bir iki kare  çektim.

 Örnek oldukça yaygınmış ben ilk kez gördüm büyük bayan yeleği örüyorlar  ince tiftik iplerle  .

 deneyen oldumu  bilmiyorum  bağcık yada düğme yerine cırt diktim:) daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.

 yeleği bütün ördüm sonrasında omuzlarını tığlayıp birleştirdim.
  Oradaki atkılar da tranzandan  alt kısma zincir ile iniyoruz ve zinciri sıkiğne ile doldurup tekrar yukarı çıkıp o trabzanın başına sabitliyoruz.
   Ben çocuk yeleği ve iki renkli yapmaya karar verip uyguladım,orjinal modelde etek uçları kol kenarları ve önlerde trabzan yapılmış,  etek  kısmını şişe ilmek  alarak yaka ve kolları da ayrıca örüp diktim.Yeleklerde fermuarı çok sevdiğim için yine  kullandım daha öncede  pembe yelekte kullanmıştım  
BURADA
   Örnek çok kolay  tamamı tığla trabzan  yapıyorsunuz  sayılarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. ben  aynen uyguladım yakın  fotoğraflardan anlıyabileceğinizi düşünüyorum.
 Alışverişe  gelen bir hanım çok beğenip örneği nasıl yaptığımı sordu  ,yakından görünce de tepksi süperdi:)))) aaaaaa benim dışarı sipariş yaptığım yelek örneği, hiç çocuk yeleği  olabileceği hemde iki renkli aklıma gelmedi,sonrasında epeyce güldük:)))
   Bir ara daha farklı bir görüntüyle gelecek bu örnek sizlere  ama  kışa doğru malum  polis oğluşun nişan hazırlıkları var   ciciler hazırlıyorum temmuz sonuna doğru yayınlarım:))
 Beyaz ip :ALİZE şekerim.
mavi ip :NAKO rekor
tığ:3(demir)
şiş:4,5
1,5-2 yaş için uygundur.
Lastiklerde ip iki kattır,ince olduğu için tığla yapılan yerlere tek kat uyum sağlamadı.
 yapmak isteyenlere anlatım yeterlidir sanırım
(yapıp yayınlamak isteyenler kaynak gösterme nezaketinde bulunurlarsa mutlu olurum)

Yorumlar

  1. Bu örnek bizim mahallede altın çağını yaşıyor bir ben kaldım örmedik :)
    havalar biraz serinleyince ben öreyim
    zira bebek bekleyen bir yakınımız var
    ellerine sağlık canım çok güzel ve nuntazam örmüşsün......

    YanıtlaSil
  2. ben ilk karede şiş örgü işi sandım. ta ki yakından gördüğümde tığ işi olduğunu görünceye kadar. ben iki şişte model çıkaramıyorum maalesef ama tığ işinde daha iyiyim. yakından görüntü çok işime yarayacak. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bayıldım eline sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  4. Haticeciğim sana şimdiden kolaylıklar dilerim,telaşeli ama çok zevkli bir iş. Kışa dükkanda örgü kursu açmayı düşünüyor musun ? Bu ara elimde Bir Yumak Mutluluk adlı roman var da :)))

    YanıtlaSil
  5. ben de ilk kez gördüm bu örneği. Hoş ben örmüyorum ama annem sürekli kendine yelek örer ordan örneklere aşinayım epey. Hoş bir örnekmiş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Ellelerine saglık hatice hanım modelde rennkde yelegin tümden örünüşüde çok çok hoş çok bebek yelegi büyükler içinde ördüm ama böylesine tümden örmedim bir dahsına böylesini denicem güzel fikir

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık cok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık çok güzel bir takım olmuş.Bu örnekten arkadaşım kendine yelek örmüştü bende senin gibi resimlemiştim.Çok hoş bir model...

    YanıtlaSil
  9. Ben bu örneği ilk defa sende gördüm canım ve çok beğendim, benim de aklıma bu örnekle kırlent yapmak geldi şöyle kalın bir iple, nasıl olur sence?

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık haticem örneğe bayıldım çok değişik inş tarifine göre çıkarırım ama zor beee.çok öptümm ve çok özledimmmm

    YanıtlaSil
  11. Hatice canım bende ilk görüyorum değişik bir örneği var eline sağlık güzel olmuş. Beyaz kedinin yavrusundan isterim ne cins kedi gözleri çok güzel öptüm

    YanıtlaSil
  12. yıldızcım ör canım çok seri gidiyor ve kolay.teşekkürler.

    Nilhancım aslında üzerine düşsen alışırsın:) ben de tığda seriyim daha çok seviyorum teşekkürler.

    asosh canımsın mucksss.

    colette ,Nilgüncüm bu da çok istediğim birşey ama buu gerçekleştirecek kadar geniş yerim yok evim yan taraf rabbim sağlık veririse oğluşlar kendi yuvalarını kurduğunda düşünüyorum:)

    ada ve deniz teşekkürler canım. göster anneye hemen çıkarır bunu:)

    yöresel yemek canım bebişlerde tümden örgü çok kolaylık ama büyüklerde parça bayağı bir büyük olur sıkabilir :))

    iğne oyalarım ve hobilerim,teşekkürler canım

    hamaratım sağol canım öpüyorum

    Fadişim denemek lazım ama tığ işinde kalın iple bileğini çok yorar minik birparça deneyip gör önce sonra karar ver canım.

    aksungur46, Serpilim örnek çokkkkk kolay canım senden kurtulmaz:)) bugün zübeydeyle seni konuştuk şimdi şurda olsa yanacıklarını öperdim dedim:)))

    YanıtlaSil
  13. begoş,Leylacım çok teşekkürler. BADEM i soruyorsan ANKARA KEDİSİ oğluşum yavrusu olmayacak maalesefff.ama barınaklara bakmalısın oralara bırakıp gidenler çok birini evsahibi yapsan ne güzel olur:)BADEM de bizim evin sahibi:)

    YanıtlaSil
  14. değişik bir modelmiş.bende ilk kez ğördüm.ellerine sağlık canım benim...
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  15. Halimecim sağol canım arkadaşım sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
  16. Cooookkk güzel olmus, emeklerinize saglik... Pastalardan firsat bulabilirsem ben de deneyecegim...:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık hamarat arkadaşım maşallah bende ilk kez modeli gördüm değişikmiş ama sonuç mükemmel sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. MÜNSTER,hoşgeldiniz canım teşekkürler.

    comet70 çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  19. ay ay yeri ben o patikleri çok tatlı olmuşlar örgüden hiç anlamıyorum tığ işi birazda bu modelleri çıkarabilmek ayrı bir maharet ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. maşallahhhhhhh dedimmmm;)...ellerine saglıkk

    YanıtlaSil
  21. GÖNÜLcüm teşekkürler canım sevgiler

    halecetasarımlar,:) teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  22. amanınn sevsinler patiklerini ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  23. *ssdesignbutik teşekkürler tatlım muckss:)

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık ben örgüyü hiç beceremem :)

    YanıtlaSil
  25. Serapcım teşekkürler canım senin yaptıklarında benim harcım değil:)))

    YanıtlaSil
  26. harika olmuş daha ne deyiğm eline sağlık

    YanıtlaSil
  27. kutsalceyiz,canım hoşgeldinnn teşekkürler. görüşemiyoruz uzun zamandır:)

    YanıtlaSil
  28. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea
    shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the
    shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched
    her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic
    but I had to tell someone!

    Feel free to surf to my web site 24option

    YanıtlaSil
  29. I have been surfing online more than 3 hours nowadays, yet I
    never discovered any fascinating article like yours.

    It's beautiful worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you did, the net might be a lot more useful than ever before.

    my web page - coenembo.com

___________________________________________