Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

FİLE VE BEZ ÇANTALARA DÖNELİM ARTIK







Mutfaktan sesler arladaşımızın  başlattığı etkinliği   Yıldız,Ada ve deniz  ve Nigüncüğümden duyunca bende kullandıklarımı paylaşıp bu güzel etkinliğe destek vermek istedim ,epeyce oldu  bu çantayı dikeli birkaç tanede hediye ettiklerim var BURADA   BURADA .
  Naylon ve plastikleri tamamen  ortadan kaldıramasakta bez torbalarla alışverişe çıktığımızda  naylon poşet alımını en aza indirebiliriz.
  Dün bende kemerelaltındaydım be  bez çantalarımı da yanıma almıştım  esnaflara  poşet almıyayım  çantam var deyince  çok güzel düşünmüşsünüz  diyerek karşılık verdiler, ama hiç mi poşet gelmedi  ;keçeler aldım  rulolar büyük,  hasır sepet  vardı (bayramda nasipse hayırlı işlere adım atıyoruz:))haliyle büyük poşetlere kondu.
  Hiç hayatımıza girmeseydi ne güzel olurdu.
   Birtakım kolaylıklar sağlanması adına dünyayı mahvediyor olacağımız baştan niye düşünülmezki :(( bu mantık pekçok konuda geçerli bir hayata geçirelim sonuç iyi olmazsa önlem alırız!!!!!!!!!!!!! oysa gideni getirmek çok zor:((
  Evime  market ,bakkal alışverişlerin poşetler geliyor  (yiyeceklerin bile çoğu poşetlerde satılıyor) ben bunları en büyüğünün içinde  biriktirip  toplayıcılara veriyorum.ayrıca plastik kap ,kağıt,karton ve cam şişeleride çöpe atmıyorum.
    Elbirliği ile  poşet kullanımını en aza indirebiliriz inş.  Aslında Belediyelerin bu konularda göstermelik değil çok ciddi çalışmalar yapmasınıda bekliyorum.

23 yorum:

  1. canım benim çok haklısın,eskiden fileler vardı,kese kağıtları vardı, alış veriş yapıldığında onlara konurdu.bu noylanlar çıkalı sağlığımıda bouzldu.
    hayırlı bir işten söz ediyorsun.kolaylıklar dilerim. tahmin ettiğim şeyse,hayırlı uğurlu olsun inşallah...
    öpüyorummm....

    YanıtlaSil
  2. Canım,duyarlı kardeşim,senden beklenen de budur zaten .Teşekkürler desteğin için .Bu arada ''hayırlı işleri'' merak ettim :)))

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru bir hareket bu... Çokta güzel bir çanta olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Herkes sizler gibi düşünse harika olur doğrusu :)
    Çantalar beni de heveslendiriyor, bu kış sıra gelirse, belki..... :))

    YanıtlaSil
  5. Maria çok teşekkürler.

    halimecim çok haklısın dünyanın dengesini bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar sonra da vatandaşa pislik temizlettiriyorlar maalesef:(
    vet canım tahmin ettiğin gibi:))

    colette,Nilgüncüm hepimizin görevi canım benim.
    hayırlı işimize gelince nasipse bayramda büyük oğluma nişan yapacağız:))

    atölyekedi,teşekkürler canım.

    Banucum makinede birşeyler yaparken arada çıkarırsın sen de sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. çanta çok hoş ellerinize sağlık... ah dikebilsem mutlaka hemen denerdim:)
    ben de alışverişe giderken *kendi diktiğim olamasa da:)* yanıma mutlaka çanta alıyorum... sebze ve meyveler dışında mecbur kalmadıkça poşet kullanmamaya özen gösteriyorum...
    duyarlı paylaşımınızdan ötürü teşekkürler...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım benim çok güzel düşünmüşsün. Rusya'da marketlerde poşetler paralı. İnsanlar evde mevcut olanları kullansın, tekrar tekrar almasınlar diye.Bu da güzel bir uygulama bence. Ben de Türkiye'ye döndüğümden beri Migros'un parayla satılan şu büyük çantalarından aldım 4 tane onları kullanıyorum. Hem rahat da taşınıyor onlarla. Tek sorun şu çöp poşeti olayı. Bence asıl en büyük zararı onlar veriyor. Keşke herkes senin kadar duyarlı olsa...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir fikir ve denemek lazım

    YanıtlaSil
  9. ah ablam keşke nerde onca zaman kapak topladım umarım işe yaradı ben özen gösteriyorum az poşet alıyorum ama mecbur değiliz dikkat etmemiz şart. yalnız fiyonk falan süper olmuş totoyu kaşı sultan .)

    YanıtlaSil
  10. okuyan haklısın canım yakın olsaydık ben sana da dikerdim:))

    tarchin,canım Ülkemizde de vardır belki hatta ben METRO yu biliyorum ama iş onunla bitmiyor. üretici firmalara ürettikleri tüm poşetleri doğada yok olabilecek şekilde tasarlatma zorunluluğu getirilmeli. öpüyorum

    ssdesignbutik ,yaygınlaştırmada siz gençlerede çok iş düşüyor öptüm kocaman:)

    Eda'm canımsın sen dikkat etmek lazım haklısın denize geri kaç denizyıldızı atabilirsek o kardır,tıpkı kapaklardaki gibi organize olunacak önemli bir olay bence. öpüyorum fıstığımı.

    YanıtlaSil
  11. Ablacım yine hassas mevzularda görüyorum seni :)) Ama çok haklısın heryerde o kadar fazlalaştı ki naylon poşet artık gıdalarla temasından da midem bulanır oldu.Neyse ki sizler gibi ince düşünceli insanlar sayesinde bazı şeylere dikkat çekiliyor.Bu arada görseldeki bez torba da çok hoş sen yaptın sanırım onu da :) ellerine sağlık canımcım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. ah o eski filleler aslında ne kadarda büyük anlam taşıyormuş geleceğimizi korumak adına sizin gibi duyarlı insanlara bayılıyorm sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. ah.. keşke hepimiz bu kadar duyarlı olabilsek dünyamız bu hale gelirmiydi tebrik ederim süper olmuş emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. ben sadece onun diğerleri gibi süper pazara gitmek için çanta kullanan kişiler doğa koruma bölgesindeki ekoloji düşündüğünüz harika muhteşem vardır. Bana yapılan ziyaret ve sevgi için teşekkür geride bıraktı. Ben kahkaha anlamak için Türkçe bir şeyler yazdım umuyoruz.
    öpücük
    Aldora

    YanıtlaSil
  15. Taze kahve'm canım teşekkürler fiyonklu olan el emeğim diğeri hazır:)

    fikir projeleri teşekkürler canım sizlerinde duyarlı olduğunu biliyorum

    GÖNÜLcüm zararın neresin dönersek kar durumuna getirdiler canım yaa. öpüyorum

    YanıtlaSil
  16. Oi Aldora,
    Turco comentários muito agradável. Obrigado meu amigo.bjs

    YanıtlaSil
  17. Bazen çok üzülsek de kaybettiklerimizi ya da modernizmin sözüm ona bizlere kazandırdığı yenilikleri değiştiremiyoruz. Ben geçen sene denemye başladım ama olmuyor işte.Pazara bez çantalarla gittim, pazarcı çamur olur çantan diye maydonozu poşete koyarak vermeye çalıştı. her türlü yerde tuhaf baktılar. Bir süre sürdürdüm ama sonra yapamadım, vazgeçtim, gerçekten çok üzülüyorum. böyle bir hareket için çok daha büyük kampanyalar lazım, toplumsal duyarlılık lazım. O da üzülerek söylüyorum ki bizim insanımızda yok :( Suyun parasını ödeyince istediği gibi harcayabileceği inancına sahip insanlara bunu anlatmak çok zor. Keşke çok daha büyük kitlelere duyurulsa, tvlerde gazetelerde yayınlansa. Ama beni de tekrar heveslendirdin, yeniden deneyeceğim, bir sürü bez çantam var nasıl olsa. üstelik onlarla alışverişe çıkmak da ayrı bir keyif, zevk ;)

    YanıtlaSil
  18. canta cok kullanisli,mutlulukla kullan,cilekli olandan benim de var :)
    Bademi gördükce icim gidiyor ne tatlli yaaa :) öpüorum :)

    YanıtlaSil
  19. MARİFETANE,öyle demi:))

    Lilacsmell,çok haklısın canım yorum cevaplarında dediğim gibi bu işin çözümü en tepeden olmalı bizler okyanusta bir damla ama elbirliği ile birer tane bile eksik olsa ne güzel olur:)

    boncukdevrim,banada çilekliyi arkadaşım almış:)) bademi öptüm senin için:)

    YanıtlaSil
  20. çalışmanın başarılı olması için plastik poşetlerin tamamen kaldırılmması lazım, aslında yerine kağıt poşet bassalar sanırım daha doğayla özdeş olur...

    YanıtlaSil
  21. YETENEK-SİZİN, canım aynı fikirdeyim bu iş tepeden biter ancak.

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ