FULAR=BOYUNLUK (KNİTT COLLAR)

 Söz verdiğim gibi tüm ayrıntılarıyla burada ki   fuları anlatıyorum 
İP:Bravo    Anti Bakteriyel serisinden 100gr . Bir yumaktan biraz artıyor.
ŞİŞ:  4 no
Elimde  kırmızı şaldan burada kalan iki yumağım vardı ( 5 li paketlerden aldığım için artmıştı)   burda gördüğünüz fular istanbula gitti  sahibi  sağlıkla kullansın. şimdi  elimde  bir tane daha yapıyorum   o halen yarım.
 iki yarım iş var elimde biri fular diğeride  ,  bir bere  sırayla gelecekler bakalım:))))
boynundaki iki hayat çizgisini yazıyla kapatan manken ben oluyorum:))))))))))))))))))))
Şimdi başlıyalım anlatmaya:

1- 3ilmekle başladım(şişe tek ilmek atın  diğer şişle  örüyormuş gibi alın ama şişten çıkarmayın bir  üstüne dolayın tekrar ilmekten girip birkez daha örün ,böylece  bir seferde üç ilmeğiniz olacak)
- dönüşleri normal haraşo örüyoruz.
-burayı ön kabul edelim hep bu tarafta artırma yapalım ve burda ilmek sayısını 5 çıkaralım.
  5-7-9............31- 33 e kadar hep önde artırarak(32 oluyor ama siz bir tane daha sıkıştırın selanik düzgün olsn)
  her iki tarafta da ters örgüyle haraşo örüyoruz
   *beş ilmekli sıradan itibaren  kenarları düzgün olsun diye her iki başın ilk ilmekleri düz örülecek
   *artırmalarıda  en sonda kesmeleride ilk ve son ilmeklerden öncekilerde yapacağızki kenarlar düzgün ilerlesin.
2- 33 ilmeğe ulaşınca ( elinize bir tığ alıp )  2 düz ör +yanındaki iki ilmeği tığa geçir  +2 ters ör + yanındaki iki ilmeği  yine tığa al  .
 3-bu şelide ilmeklerin yarısı tığda yarısı şişde kalıyor  tığda kalandan bir ip geçirin.
 4 - şişte olanları lastik örgü şeklinde 15-16 sıra örün

  5-sonra tığda kalan kısımda ayrıca 2ters 2düz olarak aynı şekilde örülecek
6-bu da  aynı yükseklikte örülünce  haraşo olarak
7-iki ilmek birinden iki ilmek diğerinden yine hepsini bir şişte topluyoruz ilmeklerin.Toplam 32 oluyor birde siz akleyin 33 olsun.
8-burda  fuların diğer ucunun geçeceği biriti yada oluk ne derseniz  ,onu hazırlamış oluyoruz.
9- 33 ilmeğimizin
1düz + 9haraşo + 13 selanik + 9haraşo +1 düz 
şeklinde75 haraşo  sırası örülecek(her haraşo çizgisi bir sıra)
sonrasında ilmekleri 16 ya indirip(iki ilmeği bir kerede alıp)   2 ters 2düz yine lastik örüyoruz
16 sıra olunca tersini yapıp tekrar 33 ilmek olacak şekilde çoğaltıyoruz ve yine  hep düz tarafta ilmek içlerinde keserek  bitiriyoruz.
10-bitirdik ve ucu yerinden geçirdik
11-oluklu kısmın üst tarafına minik bir gül motif yapıp dikerek süsledim.
SELANİK ÖRGÜ:  bir ters bir düz örgüdür  tersler her iki yönde de ters alınır. düzler ise ilmeğin kendisine değil alt boşluğuna batılarak alınır
HARAŞO ÖRGÜ:  her iki yönde de  ters örgü örülerek yapılır
yapmak isteyenlere bu bilgiler yeterlidir sanırım  ben yapamam  benim için örermisin diyenler  sağ üstte mailden ulaşabilir
gül motifi çok önceleri dosyama aldığım  bu  kaynaktan  öğrenmiştim isteyenler olabilir diye  yayınlıyorum sahibi kusura bakmaz inş  :))

Yorumlar

  1. Ama bu çokk güzel olmuş,renk zaten senin rengin,kırmızı kırmızı çok yakışmış.
    Güzel günlerde sıcacık ısıtsın boynunu canım benim.
    Kocaman kucaklıyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLERİMLE,teşekkürler canım evet renk benim rengim:)) bu sahibini buldu darısı diğerine,öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  3. yarımları da merakla bekliyorum... ne kadar güzel anlatmışsın ablacım ay birde ben el atabilsem harika ellerine yüreğine sağlık... çok da şık duruşu...

    YanıtlaSil
  4. Canım benim soğuk kış günlerinde çok işe yarayacak bir aksesuar. ellerine sağlık. öpüyorum. çok.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ablacım çok güzel rengide çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık, güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  7. Ne emek var annem bunda, biz iki diy attırıp kadın sanalım kendimizi büyüksün canısım

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık.çok şik olmuş

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hatice harika bir fular bu:) Emeğine sağlık canım. Eğer gözüm yerse denemek isterim! Elimde geçen yıldan yarım o kadar çok örgü var ki anlatamam:) biraz tembelim bu konuda. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. O geçme yerini ayarladıktan sonra birden- istediğimiz kadar mı arttırmak lazım.keserkende mi birarada kesilecek anlayamıyorum o kısmi.Bu tarz yapılan çok güzel modeller var nette.Elcaaazına sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ablcım ellerine sağlık pekte güzel anlatmışsın denemek istiyorum ama yapabilirmiyim bilemedim.Sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  12. bundan bi arkadaşım banada ördü çok severek kullanyıorum

    YanıtlaSil
  13. Canımcım bu fular harika olmuş benim de var buna benzer ablacık yapmış ama gülü eksik sadece,motif örnekleri ise çok pratik teşekkürler canımcım :))

    YanıtlaSil
  14. Bu boyunluğun aynısından amca kızı bana hediye yapmıştı.Benimki siyah.Kırmızıyıda pek severim.Canım benim ne kadar güzel anlatmışsın.Eline emeğine sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. YAseminkale canım yarımlar birikince canım iş yapmak istemiyor bende mümkün olduğu kadar yarım iş bırakmamaya çalışıyorum:)))

    Bucanni ,ahsen58, ada deniz çok teşekkürler canlarım.

    Edacım canımsın çok sağol senin emeklerinde benim çok hoşuma gidiyor.

    mormenekselerr sağol canım.

    evli ve çocuklu, sağlıkla kullan canım. zaman zaman hepimizde oluyor tembellik :))) sevgiler

    elzem hobyy canım orda eksik yazmışım şimdi tamamladım. canım ilmek sayısı 33 adet olacak. sevgiler

    Beyaz kelebekk canım dene mutlaka yaparsın takıldığın yerde sor arsın öpüyorum.

    Nadire sağlıkla kullan canım.

    Taze kahve , canım gül de olur hazır broşlardan da olur. boşken bile hoş duruyor.

    ŞANSLI ,canım teşekkürler öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Mesela ben 50 ilmekli bir model kurmalıyım geçme yerinde bu sayıya ulaşmak zorundamiyim. bir de sona geldiğinde nasıl eksilecek.gracias.

    YanıtlaSil
  17. ayriyeten tunik için söylediklerinizi aynen yapıcam ütü işi yani.

    YanıtlaSil
  18. Elzemhobby, canım ilmek sayısında 50ye ulaşman gerekiyorsa bu kısmı 25-25 ayarlayabilirsin.

    sona geldiğinde , artırırken yaptığının tam tersini yani eksilterek yapacaksın.

    ütüde mutlaka ütünün yün ayarını kullan ve çok bastırmadan ütüle.

    YanıtlaSil
  19. merhaba,günün güzel geçsin arkadaşım,muhteşem bir boyunluk olmuş,ellerine sağlık,rengi de modeli de tam benlik,en kısa zamanda yapmalıyım kendime,kaç gündür boyun iltihabından yatıyorum,hala da gecmedı,ip almalıyım en kısa zamanda,beceremezsem izmire kadar gelırım:))zaten kedıne hastayız ve gelecegız cocuklarla en kısa zamanda,sevgılerımle

    YanıtlaSil
  20. kadına dair herşey ,canım benim buyur gel mutlu olurum.
    çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. yapan güzel oldumu herşeyi güzel oluyo işte,ah be canısım nede güzel yakışmış boynuna...

    üşenmemiş birde tek tek anlatmışsın yüreğine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  22. CANIM FULARIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  23. Canım arkadaşım harika anlatmışsın modeli...Arkadaşım yapacak onun için aldım ölçüleri çok teşekkür ederiz....iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  24. fisunum çok teşekkürler canısım.

    iclalcim sağol canım öpüyorum.

    tülincim işe yaramış olması ne güzel kolay gelsin öpüyorum

    YanıtlaSil
  25. arkadaşım ellerine saglık. çok güzel olmuş.
    aslında bende blogspota gecmeyi düşünüyorum,bazen kendi panelime bile yazı yazamıyorum. zaman bulunca bende blogspotcu olacagım..
    saglıcakla kal arkadaşım........

    YanıtlaSil
  26. Güzel yürekli arkadaşım, nasılda güzel yapıyorsun, emeklerine sağlık, tekrar teşekkür ediyorum çantan ve güzel düşüncen için, senin yüreğin gibi arkadaşlar zor bulunur...

    Bu aralar öyle yoğunum ki, işe başlamak beni biraz yordu, hamlaşmışım baya, ama telafi edicem en kısa zamanda söz:)

    YanıtlaSil
  27. çok beğendim haticeciğim ellerine sağlık bende kardeşim için bi boyunluk bakıyordum
    becerebilirsem bende yapayım hayırlı günler canım

    YanıtlaSil
  28. Bekdikli, canım benim süper olurya daha sık görüşürüz. açınca linkini bırak bana. öpüyorum.

    afetcim canımsın arkadaşım çok teşekkürler.

    mavilale kolay gelsin ozaman sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba...it's so awesome work!
    thanks for your visit...sevgiler

    YanıtlaSil
  30. hi,layd hans,
    thanks my friends

    YanıtlaSil
  31. Pek de yakisti canim ellerine saglik gule gule kullanasin guzel paylasimin icin tesekkur ederim sevgiler.

    YanıtlaSil
  32. yaseminlerim,canımsın sağol.