Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

SİNEMA VE BEN



Sinema

Öneri makinesi blogunun hazırladığı bir mim bu kendisini ben de yeni takibe başladım bu vesile ile:).   dahamutluyuz.com blogunun sahibesi   canım Yurdagül'cüm beni de  etiketlemişti  sağ olsun o zaman Diyarbakır'daydım  ,İzmir e dönünce bunu cevaplayacağım demiştim, normal de mim yazılarını severek okusam da  çok katılamıyorum  ama arada böyle   çok sevdiğim konulara denk gelince yazayım diyorum:)  ve başlıyorum şimdi:))   
1-) Sinemada izlediğin ilk film ?
  Rahmetli canım babacığımın bizleri zaman zaman yazlık sinemalara götürdüğünü hatırlıyorum. Emel Sayının Makber filmiydi ilk izlediğim olmayabilir ama ilk aklım da kalıcı olan buydu.
2- ) Film en güzel........'da izlenir ?  
Sinema da izlemeyi severim ama   nadir gidiyorum dev  perde de izlemek çok keyifli oluyor .Evde yalnız ya da canım arkadaşım Zeynep'le izliyoruz. Yalnız izlerken elim de mutlaka örgüm vardır sebebini bilemiyorum ama daha seri ördüğümü fark ettim:)) iki keyif bir arada yani
3-) Film izlerken olmazsa olmazın var mı ?varsa neler?
 Blog takiplerim de not aldığım filmlerden seçiyorum  .Kesinlikle kan revan içindeki  korku vahşet filmlerini izlemiyorum( genç yaşlarda izlemişliğim vardır nasıl becerip seyrettiysem.)) Hafif gerilim daha iyi. Konu ayırmam sıkmasın sürükleyici olsun yeter.
Anket soruları:
a-) Tek başına mı kalabalık mı?
 Tek izlemeyi tercih ederim ,birlikte izleyeceğim birileri varsa kesinlikle  dikkat  film de olacaksa sakıncası yok :) sohbet araya girecekse olmaz bu yüzden Zeynep'le seyir keyifli:)
b-)Mısır mı cips mi?
 GDO yüzünden mısır yemiyorum ,cipsi severim ama acayip tuzlu geliyor o da ,en güzeli  çekirdek illa ki bir şey yememiz gerekirse  o da ,genelde  yemem .  ağzım yerine elim çalışır  düz örgülerde çok işime yarıyor:)))))))
c-) 2 boyutlu mu 3 boyutlu mu ?
 Güzel film olsun boyut   önemli değil:))))
d-)Avm sineması mı sokak sineması mı?
İzmir de  1990 yılların başlarında semtimiz de vardı yazlık sokak sineması ona da komşumuzun hiç sinemaya gitmediklerini söyleyen çocuklarını ve bizimkileri alıp gitmiştik ne çok mutlu olmuşlardı 2 film bir arada kwai köprüsüydi biri diğerini hatırlamıyorum:))) kalmadı ki hiç sokak sineması olsa da gitsek keşke. Avm sinemaların da  oturum yerleri ve  perde arasın da ki mesafeyi oldukça yakın buluyorum bu çok zevkli olmuyor bir de nedense ses gereğinden fazla açılıyor 
e)Filmden önce filmin fragmanını izlemek mi,yorumlarını okumak mı?
Sadece konusunu okurum ,fragmanlar beklentiyi artırıyor  ve hayal kırıklığına yol açabiliyor aaa hiç de öyle değilmiş dedirtiyor  hele ki komediler de,yorumlara bakarım  ama bu kişiye göre değişen bir durum.
  Sinema severlere, bu mimi beğenen herkese gelsin davetim 
Tüm blogcanlara güzel ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.

22 yorum:

  1. Film izlerken bile üretiyorsun yani :) Çok teşekkür ederim ablacığım bu mimi yaptığın için :) Çekirdek,benim de favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severek katıldım canım benim evet film izlerken ivme kazanıyorum sanırım:))))

      Sil
  2. her zaman yalnız izlemeyi severim ama evde izleyince durdurma şansı oluyor gidip gelip yiyecek bir şeyler alıyorum, sinemada atıştırmayı sevmiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Esracım kapı ya da tlf çalmadıkça film bitene kadar kalkmıyorum izlerken atıştırma yapma alışkanlığım yok iyi ki de yok:)))

    YanıtlaSil
  4. Elinizd sağlık ne hoş cevaplar vermişsiniz . Ben de sokak sineması izlemek istiyorum . 😊🌸 Mutlu haftalar , sevgiler . 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli oluyor ,güzel şeyler niye yok edilir anlamıyorum .Küçük kentler de hala var mı acaba? .denk gelirsen kaçırma tertemiz hava da mis gibi seyir:)

      Sil
  5. Bir mim bu kadar özdeşleşir yazarıyla. Örgü ve film bir arada.İkisi bir arada keyif budur :)
    Özgün Haticem öpüyorum çook :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir mim olmuş. Kaleminize sağlık 😀

    YanıtlaSil
  7. Lindo post, me fez lembrar a primeira vez que fui ao cinema quando criança, essas são lindas recordações.

    beijos
    Joelma

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir mim etkinliği gerçekten :) @pdb

    YanıtlaSil
  9. Ne mutlu bana, teşekkürler katıldığın için :). Ben de geç keşfettim ama aldım takibe :).

    Çok nostaljik ve keyifli bir yazı olmuş, eline sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırladığınız için teşekkürler :) Sevgilerimle

      Sil
  10. Seni mim yaparken ilk kez görüyorum galiba Hatice ablacım.Ya da yaptıysan da unutmuş olabilirim. :))
    "Güzel film olsun boyut önemli değil" cevabın müthiş :))
    @smk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) canımsın, ilk blog yıllarım da bir mim in sorularına canım sıkılmıştı:) bir de çok fazla talep gelince mimden başka bir şey yazamıyor gibi hissettim kendimi çoğunu çıkarmışımdır blogdan. ama bloglarla ilgili içeriği olan ve burada ki gibi çok sevdiğim bir konu daveti gelince (davet edilmesem de) katılırım.:)))

      Sil
  11. gerçekten çok hoş bir yazı olmuş örgü ve film güzel birleşmiş çok keyif aldım okurken elinize saglık @çb

    YanıtlaSil
  12. evt ya pen de hatrladim simdi sokak sinemaları eskiden çok vardı,galalar falan yapılırdı,özellkle arabesk sanatçlar gelirdi açık hava sinemalrına,şimdiler de böle sinemalr yok maalsef..çok içten ve samimi cevaplardı emeğinize sağlik..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ertuğrul güzellikleri kaybediyoruz elimizde olmayan sebeplerden maalesef.

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ