PANÇO ve BERE TAKIM (PONCHO and KNİTTİNG HAT)

 2012   yılında  Tuğba kızıma ördüğüm pançonun    BURADA aynısından ördüm  bir de bere ilave ettim sahibi sağlıkla kullansın sevgilerimi iletiyorum kendisine , kışlıklara adım atılıyor yavaş yavaş teslim ettiğime göre  yayınlama zamanı geldi..
Pançonun hem tek başına hem de çok soğuklarda  ceket kaban üzerinden giyiliyor olma rahatlığı var.
Yıldız örnegi ve kaydırma saç örgüsü örneklerini kullandım.
 Bu sefer pançoyu örerken  tüm detayları not aldım yakın da sizlerle açıklamasını sayılarını  paylaşacağım aynı şekilde berenin de açıklamasını yayınlayacağım.
 Yayın yapmayalı epece oldu   ben de özledim hem sizleri hem blogumu  .telefondan sosyal medyaya bakınmak gibi olmuyor blogları takip etmekte biraz sıkıntı oluyor  yorum yazıyorum kelimeler yanlış gidiyor filan derken çok dolaşamadım.Daha çok instagramdan izledim sizleri artık facebook a daha az bakıyorum her gün gündemle ilgili şeyler  fena canımı sıkıyor   sadece takip ettiğim bir iki  oyuncak yapım grubu var onlara  bakıp çıkıyorum.
 Masa üstü bilgisayarı daha çok seviyorum ,daha rahat oluyor.
 Duru'cuğum  annane ile  birlikte  şimdi ben İzmir'e döndüm   rutin dr. kontrolleri zamanı da geldi ilk onlara başlayacağım(göz,guatr tahliller filan)  zaman su gibi akıp geçiyor  bakalım  neler yaptık neler yapacağız  göreceğiz  bir kaç güne el işi moduna geçerim :)))
Öğretmen ve öğrencilerimize de yeni eğitim günleri hayırlı olsun,hayırlı olsun diyorum ama oldukça buruk ve üzüntülüyüm bu konu da  yeni müfredat ile ilgili  kızgınlıklarım buraya yazılacak gibi değil açıkçası ,tek dileğim sağ duyulu Cumhuriyetin, laikliğin ve Atatürk'ün ilkelerine bağlı öğretmenlerimizin  öğrencilerine olması gerektiği gibi eğitimlerine devam etmeleri.
Tüm blogcan dostlarıma sevgiler   her şey gönlünüzce olsun.

Yorumlar

  1. Çok güzel ve şık olmuş, eline sağlık Hatice'm, eğitim konusundaki endişe, kızgınlığında haklısın, aynı durumdayım çok öfkeliyim, kızıyorum. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete galiba...:((((
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdecim .
      Maalesef aynen öyle canım:(

      Sil
  2. Çok şık, kullanışlı. Bir pançom var, Nepal işi. Çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayşei çok kullanışlı oluyor geçen kış Tuğba hep kabanlarının üstünden giydi soğuk günlerde. Sevgilerimle canım.

      Sil
  3. çok güzel görünüyor. saç örgülü modelleri çok beğeniyorum. bu renkle de çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Eminecim. rengin en güzel yanı diğer tüm renklerle uyumlu olması. tam sayıları vereceğim akında örersin sen de:)

      Sil
  4. Sevgili Hatice kardeşim. Kendime sözüm vardı. Yayınını görür görmez hemen gelecektim bloğuna. Ve öyle de oldu.
    Demek İzmir'de oturuyorsun, bir ara orada yaşamak gibi bir hayalim vardı ama nasip değilmiş.
    Ben iki çocuğuma da ne pançolar örmüştüm. Aklıma onlar geldi. Bir döndüm o günlere. Nefis olmuş, ellerine sağlık Hatice'ciğim. İnstagramda da harika el emeklerini görüyorum hep. Ben de oradaki hayvanlara yapılan işkenceleri gördükçe o kadar üzülüyorum ki... Bize neler oldu böyle kardeşim? Eğitim gittikçe siyasete bulaştı, din dinden çıkıp bambaşka bir hâle girdi. Bunun sonu nereye varacak, inan şişirdiler içimizi. Allah yardımcımız olsun. Sevgiler kardeşime .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım ,evet İzmir de oturuyorum 32 senedir cennet yurdun bu köşesine aşığım diyebilirim .
      Bizler yapabileceklerimizi yapıyoruz zaten devlet bazında yapılması gerekenler için de oy verip vekiller seçtik onlar seyrederken bizlere yapacak bir şey kalmıyor nasıl içlerine siniyor anlamıyorum:(
      Hem ülkemizin hem dünyanın çivisi çıkmış görünüyor dediğin gibi yaşayıp göreceğiz :((
      Emeklerim adına sözlerin için de ayrıca teşekkürler.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Boş durmaz benim güzel arkadaşımın elleri.
    Ellerine sağlık güle güle giysin,sahibi çok şık olmuş....
    Benim bilekler şiş ile örgüye dayanamıyor.
    Maşallah sana ne güzel örüyorsun,yine de dikkat ediyorsundur değil mi,yormadan yap Haticegülü...
    Öpüldünüz,hatun kişisi sağlıkla kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Merihim dikkat etmeye çalışıyorum canım tek tip üretim yapmadığım için şiş tığ ve dikiş dönüşümlü yapıyorum bilekler oyuncaklar da zorlanınca şiş örgü ya da dikileceklerle uğraşıyorum artık gittiği yere kadar :)) kucak dolusu sevgiler canım benim.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aslıcım Kış hazırlıkları işte :))

      Sil
  8. Harika olmuş ablacım ellerine sağlık...Bizim bebeğimizde erkek olacakmış pek bi pembeler örmüştüm ama kısmet olmayacak bakalım...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canim benim.ayy rabbim kucaklamayi nasip etsin saglikla ins❤ oluyor bazen oyle acelelikler😄

      Sil
  9. Kışı getirmişsin arkadaşım. Çok güzel bir panço il hemde. Bir de beresi var ki... ör beni diye bağırıyorresmen.
    Ellerine, gözünün nuruna sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkürler arkadasim yakinda tam aciklamasini yazacagim orersin ins sevgiler

      Sil
  10. Ikisi de harika olmus. Panço modasi hiç geçmiyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Deryam cok teşekkürler gercekten oyle kumas ya da orgu panco hep revaçta😘

      Sil
  11. Yine çok güzel olmuş. Kış yaklaşırken bere görmek hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım sanırım yine epeyce bere öreceğim minik hanımlara yeni modeller bakacağım:))

      Sil
  12. Kışı getirmişsin sen....çok güzel bir takım olmuş emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar da benle bir hareket eder oldu:)))))
      yine bereler öreceğim epeyce minik hanımlar için.

      Sil
  13. Duydum ki Ankara'ya yolculuk var...!
    Ben de istererm...Ben de isterem...Ben de isterem....!Görüşmeyi....

    Bu ayın sonunda ben de kızçeleri yolcu edeceğim,araya sıkıştırabilirsek.
    2 saatliğine de olsa,ayır bize zaman Haticegülü...Tülin le biz seni yakın bir yerde bulur az da olsa görüşrüz.

    Tlf.NO için Mail adresini yazarsan sevinirim.
    ya da benim kine istersen sen yaz.
    Sevgilerimle ..
    merihaygun3@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok isterim eğer ayarlayabilecek olursam araşırız tlf numu yazarım şimdi sana .

      Sil
  14. Ellerine sağlık şekercim. Ben de örgüyü çok seviyorum.
    Yıllar önce kırmızı bir panço örmüştüm yeğenime.
    Şimdi gözümün önüne geldi. Yeğenim genç kız oldu. Duygulandım yaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben açıklamayı yazınca bir tane daha örersin fıstığa:))) Çok teşekkürler canım sevgilerimle.

      Sil
  15. Harika görünüyor. Ellerine saglıkk😚

    YanıtlaSil
  16. Güzel ellerine sağlık Haticem.Sağlık kontrollerin güzel sonuçlar getirir dilerim.Hoşgeldin şehrimize ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm çok teşekkürler Dr.umuz emekliye ayrılmış yeni geleni bekleyeceğim zaten rutin kontroller. hoş buldum ama ben hafta sonu bir haftacık da Ankara yapıp döneceğim.sevgiler öpüyorum.

      Sil
  17. ellerıne saglık ablacım harıka ghörunuyorlar ozellıkle bere cok kullanıslı ve sıcacık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin cok teşekkürler.kizlara yaparsin İzmire dönünce aciklamalarini hazirlayacagim

      Sil
  18. Oğlum bir pepe hayranı, bayılıyor pepeye. Oğlum bunu görse heralde onla yatar onla kalkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum pepeli yayınıma gidecekti sanırım olsun okudum öyle saydım canımsın pepeyi belli bir yaş grubu hep seviyor benim Durucuk da severek izliyor:)

___________________________________________