ÖRGÜ OYUNCAK BEBEK (AMİGURUMİ DOLL)

Ben geldimmm
biraz utandıkk
                                                                       sonra alıştık
                                                        Tüm cicilerimizle poz verdik

Yaklaşık 3 haftadır bu fıstıkla uğraşıyorum beni baya bir yordu ama değdi öncelikle Tanıtımını ve teşekkürlerimi ileteyim :)
1- Modelimizin adı VİOLETTA . 42cm uzunluğunda yaklaşık 500 gr ağırlığın da var .
 2- Oyuncağın tasarım sahibi : ANNA SADOVSKAYA  Rus bir hanımefendi ve nefis oyuncaklar örüyor kendisi
Благодаря ,Anna
 Facebook da çok güzel gruplardan birinde (hobi evimiz)etkinlik olarak  çevirisi yapılıp örüldü  Şükran ve Filiz hanıma da teşekkürler.
 Ben örgü bebeğin açıklamasını da ayrıca PİN DİY  sitesinden de site puanlarımla almıştım  onca emek verip paylaşılmış hak geçmesin. Orijinale tamamen sadık kadım sadece etek kenarlarına  cepkeniyle uysun diye pıtırcık yaptım (orijinalde ters sık iğne yapılmıştı)
 Doğaçlama çalışmaları çok seviyorum ama arada çok beğendiğim oyuncaklar böyle denk gelince  örmeden duramıyorum.
  Ben  amigurumi bebeğimi Menekşe Kız diye seviyorum.:)
 Şu an elimde DURU için bir doğaçlama yapıyorum artık ne zamana yayınlarım bilemiyorum:)
 Hercai Menekşe gibi oldu sanki renkler yüzünden:) amigurumi bebeğin vücudundan çok kıyafeti beni yordu   özellikle 4 kat fırfırlı kısmı ve  cepkeni:)) şapka  ayakkabı ve komple kıyafetinin malzemesi ve sık iğnesiyle  bu bebekten ayrı 3 bebek vücudu daha  örülür .
Saçlarını da  ipi tarama ve fırçalama yöntemi ile yaptım önce çok da güzel olmuştu ama  severken  biraz elime gelir gibi oldu içime sinmedi  kesip  temizleyip yeniden saç ekimi yaptım :)
Böyle lepiska gibi duruşu da  fena değil ne dersiniz.
 Şimdi ayrıntılı fotoğraf kolajlarıyla devam edeyim

      fır fırlı eteği rüzgarlar da kazaya yol açar ne olur diye şort bile yapıldı
İşte bebeğin fotoğraflı serüveni böyle    bolca fotoğraf yayınladım yapmak isteyenler olursa ayrıntılara bakar diye.
Bebekten ileri de örerim ama aynı elbiseden bire bir biraz zor el kaslarımı zorladı arada ki sarı ve lila  fır fırlarda iç kısımları trabzan uç kısımlarını sık iğne yaptım bileğim oldukça zorlandı çünkü:)
Bu küçük hanım da   instagram da  @orgucantamshop da yerini aldı.
 Biz el işiyle uğraşanlar günlük yayın açma gibi bir durumu maalesef olmuyor biraz uzakta kalabiliyoruz yayın olarak elimden geldiğince  ziyaretlerinize gelmeye çalışıyorum.  bir iki oyuncağım da var sizlerle buluşacak  fotoğrafları çekilip ayarlanacak   belki orgucantamshop a ekler sonra  buradan yayınlarım. araya açtıklarım varsa bana kırılmasın canlar.
Kızılıp ağlanacak üzülecek o kadar çok şey oluyor ki bu günler de iyi ki üretebiliyoruz yazabiliyoruz ellerimiz bir işe yarıyor şükürler olsun yoksa tahammül çok zor
İnatla huzur ve sağlık  bol gülümsemeli günler dilemeye devam edelim ,yüreği yangın yerinde olanları da unutmadan.

Yorumlar

  1. Hatice Hanım, sizin sayfanızda sesim çıkmaz benim, hiç bu kadar mahir değilim ki. Ama bu defa öyle imrendim, çocukluğuma döndüm, böyle bebekleri görünce ne heyecanlanırdım. Küçük kızıma okutacağım yazınızı, belki heves eder birlikte bir tatil aktivitesi yaparız. Ümitsizim ama, neye benzerse deneyelim en azından. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım istediğin kadar sesini çıkarabileceğin bir yerdesin:)) baş tacımsınız.
      çok basitinden başlayın ki ilk seferde gözünüz korkmasın tekniği kaptınız mı bağımlı hale geliyorsunuz:)) Pinterestte çok pratik açıklamalar var yorucu da olsa çok çok keyifli ben ilk yaptığım tavşanı arkadaşımın torununa hediye götürmüştüm hatalarıyla sevabıyla çok şirin olmuştu bir araya gelince hep anıyoruz hala saklanıyor olması da beni çok mutlu ediyor. Lütfen dene çok seversin.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler arkadaşım sevgilerimle :)

      Sil
  3. Çok tatlı olmuş.. Ellerinize, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. bu ne tatlış birşey böyle :) ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sonuç çıkana kadar acaba diyerek ilerliyorum ama sonuç evcilik oynama hissini uyandırıyor bana da:))))

      Sil
  5. Aman aman ne güzelmiş bu hanım kızımız. Bayıldım valla her ayrıntısı başka emek....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Saadetcim ilk bu kadar ayrıntılı çalıştım :)

      Sil
  6. Çok sevimli ve çocuklar için çok güzel bir oyuncak.Büyük insanlar bile ister bunu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi meraklıları da oluyor Yurdagül'cüm :) sevgilerimle

      Sil
  7. Anna hanımın da, senin de eline sağlık canım, çok şeker olmuş. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdem Anna hanım gerçekten süper bir tasarımcı yaptıklarını dünyanın 4 bir yanından hanımlar örüyorlar. sevgiler canım :)

      Sil
  8. hah haaaa şirinişkoooo yaaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Şirin mi şirin, tatlı mı tatlı bir bebek. Ellerinize emeklerinize sağlık.
    https://www.kendimutfagindasef.com/

    YanıtlaSil
  10. Aman aman o saçlara şapkası da ne güzel yakışmış. Büyük emek... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bu menekşe kız ne güzelmiş böyle. Ellerinize ve emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Halil bey beylerin de beğenmiş olması harika:)

      Sil
  12. Sarı uzun saçlarını okşadım , dayanamadım poposuna bi şaplak attım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh iyi yaptın eline sağlık :)) teşekkürler canım benim

      Sil
  13. Ama ,ama,ama...
    Çok güzelsiniz siz,
    Şortunu,ayakkabılarını,elbisesini,cepkenini,saçlarını,yüz ifadesini hepsinin ayrı ,ayrı bir sanat eseri oluşturduğunu söylemeliyim öncelikle...
    ANATOMOMİSİNİ bile kusursuz gözlemiş yapılmış bir ürün çıkmış ortaya .
    Ellerin dert görmesin.MAŞALLAH...
    Sonuç...KISKANDIMMMMM.....
    Neyse ki DURU söz konusu olunca da sakinleştim,ilerde onunla paylaşmak en büyük
    mutluluk.
    Öpüldünüz,süperbabaannem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlü,dili güzel Merihim çok teşekkürler bu Duru dan biraz daha büyük kızlar için onun için Niloya örüyorum ,iyice dillensin tanısın ne isterse sağlığım oldukça hizmette sınır anımayız:))))
      Bu bebeğin anatomisini ben de çok beğendim bunun için de Anna'ya asıl sahibine teşekkürler.
      sevgiler Merihim güzellikler yağmur olsun üstüne :)

      Sil
  14. Harika olmuş Hatice Hanım, büyük emek vermişsiniz, ellerinize sağlık, şapkalı haline hayran oldum :)

    YanıtlaSil
  15. Ya ilk günden beri takip ediyorum sizi Hatice Hanım o kadar geliştiniz ki, bu son yapılanlar bir sanat eseri. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün'cüm zaman için de en iyileri izleyerek , yeni teknikler öğrenerek ilerlemeye çalışıyorum ders çalışır gibi oluyor ben de bu emeğin öğrencisi sayıyorum kendimi:))

      Sil
  16. Çok çok çok beğendim :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu oldum çok teşekkürler canım sevgiler.

      Sil
  17. sevgili Hatice, çok beğendim kız bebek çok güzel olmuş, kız torunum olsaydı...pek bir anlamlı bakmış:) ellerine sağlık. bunlarda ne ip kullanıyorsun, bir gün denemek istiyorum. svglr, e.t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eminecim çok teşekkürler canım,Kullandığım ipler markaların tüylenmeyen iplerinden canım maille de sormuşsun oradan da ilettim belki merak edenler vardır buradan da yazmış olayım Nako -Kartopu -Alize - ören bayan kullanıyorum Bedenler de Nako pırlanta kıyafetler de diğer yazdıklarımı kullanıyorum.
      Koton ipler en çok kullanılanlar:) sevgiler.

      Sil
  18. makarna saçlarını karıştırıveresim geldi o kadar güzel eline sağlık herşeyiyle mükemmel hırkası da ayrıca çok şeker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esracığım örüp oynuyoruz işte:)))) gerçek sahibini bulana kadar:)