2 ÇİÇEKLİ BOYUNLUK 1 BERE

AÇIKLAMALI BOYUNLUK
AÇIKLAMALI  BERE.
Alize Flora serisinden 2 adet yumağım vardı onları kızlarıma boyunluk olarak değerlendirdim.
Şapka ve boyunlukların krem renkli düz kısımlarını Bravo markasının Oscar serisinden yaptım kalın ama oldukça yumuşak bir ip ve kremin tonu çok güzeldi.
Boyunluk açıklaması:
5 nolu şişle 40 ilmekle başladım düz örgü ile Alize Floranın tamamını ördüm ve krem renkli iple 4 haroşa sırası örüp dönüşün de bir ör şişe 2 kez dola(artır) şeklinde sırayı tamamlayıp yeni sırada normal ilmeklerimizi örüp artırdıklarımızı boşa bırakarak  ajurlu sırayı oluşturuyoruz uzun bir atkı gibi devam ediyor..Bu şekilde devam edip çiçekli kısımla eşit bota gelince son sırayı kapatıyoruz.İki ucu dikerken düz krem tarafı döndürüp kenarı çaprazlamış oluyoruz.
Berenin açıklaması:
4.5 no şişle 90 ilmekle 10 sıra 2 ters 2 düz lastik ördüm üzerine bambu örneği yaptım daha sonrasın da her 10 ilmekte bir kestim bu 9-8- 7- şeklinde tamamen eksilinceye kadar kesmeler devam etti daha sonra kenar dikişi ile kapatıp tepe kısmına düğme diktim.
Bambu örneğinin yapılışı BURADA İlmek sayıları  kullanılacak şiş ve  ipe göre değişiyor canlar ,aldığınız yumakların üzerin de şiş nolarının yanı sıra kaç  cm. e ne kadar ilmek düştüğünü de görebilirsiniz çok firma bunu ilave ediyor açıklamalarına.
Kararsız kaldığınız da ipinizden  10 ilmekten  10 sıra örün  eni kaç cm olduğunu ölçün ne örmek isterseniz ;bere  hırka kemeri fark etmez ölçüü y alın ve hesaplayın  en doğru sonuç çıkacaktır.
Daha önce ördüğüm boyunluklara bakmak isterseniz BURADA BURADA BURADA BURADA
bir kısmını seçtim  :)
Bere tek  bu Tuğba kızımın boyunluğu ile takım olsun diye hazırladım. Ayşe kızımın krem beresi var  o yüzden sadece boyunluk yaptım .Diyarbakır 'a gelmeden yaptıklarım bunlar da   yine sayılarıyla ekleyeceğim çocuk bereleri olacak hazırlayabilirsem bir ara paylaşacağım. Erkekler için örmüyor musunuz demişti bir  blogcan   fotoğraflarını  hazırlayınca  onu da paylaşırım oğlum Cem için bere  ve atkı ördüm :))
__________________________________
Diyarbakır'ın geldiğimden beri soğuk da olsa  güneşi hiç eksik olmadı demiştim ,  dün oldukça fazla kar yağdı ama yüz görümlüğü mü ister , olanı biteni bu muydu bilmem bu İzmir'li de karı geldi buralarda gördü:))) işte.
Hepinize kucak dolusu sevgiler

Yorumlar

  1. Boyunluklara bayıldım ben. Epeydir uzağım ya örgüye bilmiyorum bu ipleri alıp yapmalı aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok guzel renkleri de var ama ben krem zemini tercih ettim cok vakit almiyor sıkılmazsin.

      Sil
  2. Çok şık olmuşlar... Emeğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler begenmenize sevinfim canim❤

      Sil
  3. Çiçeklerine bayıldım harika olmuş, eline sağlık Hatice'm, beyaz üzerinde çok güzel durmuş. Güle güle kullansınlar. Hep güneşli günler dileğiyle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sag ol Müjde cim kucak dolusu sevgiler ins gunesli gunler hepimiz icin olur canım❤

      Sil
  4. Boyunluk çok güzel sanki büyüklere bile olur gibi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryam buyukler icin bunlar gelin kızlarıma ördüm canım sevgiler öpüyorum

      Sil
  5. Ayyyy bere paylasma neolurrr:)) Kolum cok agriyor, ama gorunce dayanamiyorum:)) O iplerden bende de var, hatta zincir boyunluk ormustum, ama Turkiye'de unuttum bu gidisimde:)
    Ellerine saglik, ve aciklamalar icinde kocaman tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdem kuzum inadina yapiyom sanma bereler gelecek yine😄😄
      Aciklamasi olanlar yazacagim ne zaman istersen bakar yaparsin cok teşekkürler canim

      Sil
    2. Arsivim olsun burasi benim o zaman. Kendimi iyi issettikce bakar yaparim. Ama bu bambu ornegini cok begendim ben. Yarin acik renk ip alip orecegim.:)

      Sil
    3. Dukkan senin nasil istersen canim :))
      Sevgiler

      Sil
  6. Çok güzel olmuş valla ben bunu takardım :) Öyle güzeller ki... Maşallah ellerinize sağlık .... Muhteşem görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yas sınırı yok kuzum cok da kolay or tak kullan😄sevgiler

      Sil
  7. Çok güzel .boyunluk ben de kullanıyoru çok memnunum sen gelin kızlara ördün benim gelin kız da bana ördü. E ne diyeceksin her kayınvalide senin gibi hamarat değil canım.:))
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. boyunluklar ne kadar şirin olmuş .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim simdi tam bunlarin zamanı her yer soguk:)
      Cok teşekkürler canım❤

      Sil
  9. Ellerine sağlık,ne güzel olmuş sıcacık,sıcacık.Pıtır pıtır bayılırım bööyle yünlere...
    Hem torun bakıp hem elişi yapmak herkesin harcı değil MAŞALLAH arkadaşıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin sennn uyudugu zaman birde aksamlari biraz oruyorum eller bos oturamiyorum ki kuzummm

      Sil
  10. Ellerine sağlık ablacığım,ördün donattın gene bu kış,maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sene yeni ilaveler yapiyorum kizlara iste cok tesekkurler canimmm cok opuyorum

      Sil
  11. harika olmuş iyi günlerde kullansınlar

    YanıtlaSil
  12. Oyyy oy, Hatice hanımcım yine yüreğini koymuş, üretmiş cici bici bi şeyler. <3 Keşke buradan kapli göz mimiği felan yapabilsem. :) Biliyor musun, az önce yayınladığım yazım tam da senin gibi hep üreten, hayatı güzelleştiren, fark yaratan insanlar ve tam tersi hayatı ziyan edenlerle ilgiliydi. Bu postunu görünce içim ısındı yine, işte tam da Hatice hanım gibi birileriydi örnek gösterdiklerim dedim içimden. <3

    Tiz zamanda çoğalsın, her yerde var olsun senin gibi yaşama sımsıkı bağlı güzel insanlar. Amin. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsınn guzellik mutlu ve üretken enerji gonderelim evrene belki yagmur olur yagar canlanması gerekenlere:)
      Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  13. Yine çok güzeller canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler guzel bakan gozlere:)sevgiler canım❤

      Sil
  14. Tam da bere modelleri arıyorken (:

    YanıtlaSil
  15. harika oruyorsunuz bende araniza yeni katildim ve orduklerimi paylasiyorum siz profesyonel ablalarimin yorumlarini bekliyorum

    http://heyseybenimdunyam.blogspot.com.tr/2017/01/kolay-bebek-patigi-taban-yapls-bu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz canim cok teşekkürler sizin de ellerinize sağlık mutlaka ugrayacagim sevgiler

      Sil
  16. bu soğuklarda bereler, boyunluklar en favori aksesuarlar oldu. Çiçekli boyunluğa bayıldım,elinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Zamanında o kadar örgü yaptım çeşitli ipler denedim ama bir türlü bu ipten birşey yapmak nasip olmadı çok beğendim ve boyunluk kışın kurtarıcısı marifetli ellerine gören gözlerine maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim arada yayınladıklarından güzel emeklerini görüyorum sinir sıkışması olaylarını gördükçe amigurumiye ara veriyorum zaman zaman:) bu ip oldukça çeşitli modeller de kullanıldı .
      Çok teşekkürler sevgiler kuzum.

      Sil
  18. İki model de süper! Ama o pıtır pıtır renkli olanı daha çok sevdim içim açıldı ;)
    Nasıl güzel bere boyunluk örüyorsanız artık, gökyüzü bile görmüş sizi de, fona uygun olsun diye kar yağdırmış :D Tebrik ediyorum :D Elinize sağlık ;))
    Sevgiler, saygılar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım❤
      Ayri degil aynı modeller ikisi de bir yani cicekli diger yani ciceksiz iple ordüm. Cok da use yaradi tam soguklara denk gelince:))
      Sevgiler canim

      Sil
  19. Boyunluk çok cici olmuş.Ellerine sağlık Hatice ablacım

    YanıtlaSil
  20. Bu açıklamalı örneklerine bayılıyorum, ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım❤ dogaclama cikaramayanlara bur tik yardimci olmak istedim

      Sil
  21. Çok güzel olmuşlar,çok sevimliler.Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  22. Sanırım boyunluğa aşık oldum. 💙💙

___________________________________________