Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

YAZLIK SATEN ELBİSE VE KLOŞ ETEK





Duru'nun elbisesi dikiş dikmeye başladığımdan bu yana ilk kez böyle detaylı çalıştım .:)) Astarlı elbiseyi ilk denemem özellikle kol be yaka içinin muntazam olmasını çok istedim saten kumaş da çalışacağım için biraz tırsmadım değil:)) Eski yıllardan elimde hazır giyim kalıplarının için de  kız çocuk jile kalıbı bulunca çok sevindim kol kısmının oyuntusunu da aldığım bir tişörtle kıyaslayarak biraz daralttım.İstediğim ana kalıbı çıkarınca önce astar sonra saten kumaşı kestim,sonra da oturdum seyrettim:))))))))))) 
Hadi bakalım temiz dikiş astar ve ana kumaşın omuzlarının iç kısmı nasıl olacak,iyi olacak hastanın ayağına doktor yetişirmiş ya  aynen öyle oldu  doktorcum Sevdam yetişti imdadıma jile astarlamayı görsellerden aratırken tam istediğim bir görüntü çıktı karşıma tıkladım canım kardeşim  doktor Sevda'mın blogundayım:)))BURADA nasıl güzel anlatmış tek tek kare kare resimlemiş ellerine sağlık sayesin de kızçemin cicisi çok güzel oldu.Elbiseyi önce düz çalıştım daha sonra 3 kat tülü büzerek saten kumaşa diktim onun üzerine de kurdele çalıştım kurdele pembe çıkmış ama o da pudra rengi elbise ve tül de  pudranın farklı tonları.Etekleri de overlok geçip ince kıvırdım.kurdelesenden çok az kalmıştı onu da saç bandına gül yaptım.

Tuğba'nın kloş eteği tam daire kloş etek diye geçiyor nette pek çok video ve anlatım var. Etekler de iyi ki çalışma bittiğin de cep tlf. nu ile bu kareleri almışım  ayrıntılı fotoğraf çekmeden kargoyu yollamıştım:) neyse giydiklerinde çekileni ilave ediyorum:))
 ister yana ister arkada kullanacağı şekilde fermuarlı yaptım sadece fermuarı dikebileceğim kadar kesik attığım için yanlarda dikiş yok.
Etek modelleri için de dikilebilecek en basit modeldir kloş etek.Bu eteğimizde de iki kat tül kullandım uçlardan sarkıtmadım.  Bana kalsa hem  iki parmak sarkıtıp hem 4 kat tül yapacaktım ama sade istedi kızım.

 Bunlar da Duru ve Deniz Sarenin etekleri bel ayarlama da sıkıntı olmasın diye onlarınkine lastik geçirdim. tülleri 4 katlı  biraz kokoş olsunlar değil mi:)))

Tuğba eteği çok beğendi  normal kumaştan da istiyor bakalım bir ara dikeriz  onu da.:))
Sağlıkla giysinler inş.
Hazırlıklardan  taç ve armağan keseleri var onları da  fotoğraflarını hazırlayınca yayınlayacağım.

58 yorum:

  1. Duru'nun ilk dogumgünü hazırlıkları mı bunlar? Çok cici olmuş, Duru da Tuba da harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 Eylül de kutladılar resimler bir önceki postta da var ilk kez bakanlar için kolaylık olsun dedim:)) teşekkürler.

      Sil
  2. Böyle çok sade ve şık olmuş ,rengine bayılıyorum çokta yakışmış kuzucuklara, üç prensesler olmuşlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renk çok hoş gerçekten kuğum, evet DenizSare'lerle iki kardeş aile gibi oldular birbirilerini çocukları hiç ayırmıyorlar ben de ayırmak istemedim bir örnek giyiniyorlar:)))

      Sil
  3. çok tatlı olmuş o geçen postta giydiği değil mi bu :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o dikerken yakın resimler çekmiştim onları da yayınlayayım dedim:)

      Sil
  4. Canım, tekrar tekrar beni affet diyorum içimden.Hatice kardeşime yeterince uğrayıp yorum yapamadığım için aslında ben bakalım affeder miyim ki kendimi?Anneciğim dikiş dikerdi.Bayramda benden bir buçuk yaş küçük kız kardeşimin aynı model olurdu giysilerimiz.Ben dikiş dikenlere o kadar saygı duyarım ki, kutsal bir meslek olarak görürüm.Aslında on üç yaşımdaydım.Annemin makinesinin önünde bir şeyler dikmeye çabalarken ablamın çığlığı ve anneme şikayet etmesiyle başlamadan kaçtı hevesim.Ablam sonra üzülmüştü ama ne çare.Allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize.Çok yakışmış anne kız eteklikleri.Ellerine sağlık kardeşim.Bir aksilik olur diye, ben şimdiden kurban bayramını kutluyor, sevgiyle öpüyorum seni Hatice kardeşim.Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen böyle düşünme inan büyük bir zevkle gelip okuyorum yayınlarını ben on geleyim sen bir hiç sorun değil sakın üzülme cansın:)
      Ben de kız kardeşimle hep bir olurdu ablacım dikerdi akşam kız sanat mezunudur hala da güzel işler yapıyor eline su dökemem:)) benim temel bilgiler de az biraz ondan:)Çok teşekkürler kurbanlı olmadan da tüm günlerimizin bayram tadın da olacağı günleri de görelim inş. sevgiler çok öpüyorum.

      Sil
  5. AYY sondaki fotoğrafa bakmadan da beğenmiştim ama son fotoğraf beni benden aldı , emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Anne ve kızlar çok şirin olmuşsunuz, ellerinize emeklerinize sağlık. Rengi de çok güzel.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar harikasın, Küçük hanımlar iyi günlerde güle güle giysin.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Goncam arkadaşımın bakışı daima harika :) sevgiler öpüyorum

      Sil
  8. Ay yerim ne tatlı elbise, etek onlar öyle. Çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Zevkle giyilsinler İşşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım kızları süslemek pek keyifli oluyor nasıl içim de kaldıysa artık dışa vuruyor. yıllarca iki oğluma diktim pantolon gömlek başka yok:)))))

      Sil
  9. Hatice hanım, bu güzelliklerde nedir böyle <3 Rabbim sağlıklı mutlu ömürler nasip etsin hepinize :)
    Emeğinize sağlık. Çok güzel olmuşlar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel dileğinin sonunu hepimize olarak değiştireyim ben de:))
      Çok teşekkürler sevgiler.

      Sil
  10. hepsi birbirinden güzel olmuş. elleriniz dert görmesin. Duru'ya, gelininize yaptıklarınızı imrenerek izliyorum. Çok şanslılar.. elleriniz dert görmesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminecim çok teşekkürler biz de senin yaptıklarını çok beğenerek izliyoruz inan.Çok teşekkürler canım seni de güzel fıstığı da öpüyorum.

      Sil
  11. Ay ay çok şık olmuş elbisede eteklerde.kız çoçuklarınada bişeyler dikmek çoookk zevkli.
    Hatice'm çok şanslısın kız torunun oldugu için:)))
    Allahım saglıklı uzun ömürler nasip etsin inşaallah❤️❤️❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Halimecim onca yıl iki erkek(sağlıklı ömürleri olsun)çocuğa kısıtlı şeyler diktik. bulduk kızı Rabbim sağlık verdiği sürece süsleriz artık. inş sana da önce kız haberi verirler zamanı geldiğin de:)))
      Güzel dileklerin tüm evlatlarımız için kabul olsun inş.

      Sil
  12. Öncelikle övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim ablacığım.Her bir parça şahane gözüküyor.Eminim gerçekleri dotoğraftakinden çok daha güzeldir çünkü fotoğraflarda her zaman olduğu fibi çıkmıyor.Sağlıkla,mutlulukla eskitsinler ,sen de yenilerini dik bol bol 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım içimden gelenlerdi onlar:) Çok teşekkürler bayram üstü de diğer gelin kızıma etekler diktim bu ara dikiş oyuncak ilerliyorum:)

      Sil
  13. Çok seviyorum böyle anne-kız takım kıyefetleri. Diyorum ya hep senin gelinler çok şanslı. Böyle hamarat bir anneleri var....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski yıllarda da vardı anne kız karı koca takım giyinme modası bu aralar özellikle doğum günü kıyafetlerin de çok tercih ediliyor.
      Teşekkürler canım:))

      Sil
  14. harika olmuş gule gule kullansınlar

    YanıtlaSil
  15. yaaaa çok güzel. Kolay görünüyor ama ben kesin elime yüzüme bulaştırırım. Offf ya keşke dikiş bilsem dedim hamileliğimde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ufak tefek pratik şeylerle başla denemeye zamanla ilerletirsin hele ki şimdi internette anlatım bolluğu videolar bizlere göre çok daha şanslısınız.ben ilk çocuklarıma pijama dikerek başlamıştım hazır giyim kalıplarından hala da öyle çok profesyonel dikişe kalkamam ama idare ediyorum:)

      Sil
  16. Ellerinize sağlık Hatice Hanımcım, çok tatlı olmuşlar :) Tekrar nice mutlu, sağlıklı, huzur dolu yılları olsun <3 <3

    YanıtlaSil
  17. Renk,model hepsi çok güzel.Valla çok beceriklisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım becereceğim diye uğraşıyorum her seferin de yeni bir şeyler öğrenerek.:)

      Sil
  18. Renginden modeline... Çok güzel gözüküyor.Hepsi de.

    YanıtlaSil
  19. Çok şık, çok güzel olmuş, hele rengine bayıldım, saten olunca da pırıl pırıl, güle güle giysinler hepsi de, eline, koluna sağlık canım. Sevda'ya da teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Müjdecim ,vallahi Sevda'mın o yayını nasıl ilaç oldu bana anlatamam her seferinden bir şeyler öğreniyorum işte:)

      Sil
  20. Harika olmus elbise yaa...sanki hazir alma gibi duruyor, ellerine saglik Hatice. Güle güle giysin piremses:)

    YanıtlaSil
  21. Duruya önce maşallah sonra anna ve kızlarına :)) Ellerinize sağlık Hatice Hanım çok şanslılar, musmutlu günleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer küçükhanım arkadaşının çok iyi anlaşıp görüşüyorlar :)
      Çok teşekkürler şans ve mutluluklar hepimiz için olsun.

      Sil
  22. Nasil sirin bir cimcimedir o. Elbise zaten sanat eseri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitgide yemelik oluyor Deryacım izinler de sıkıntı çıkmaz ise ay sonun da görüşeceğiz inş:)
      Çok teşekkürler

      Sil
  23. Elbiseler çok güzel ama bu küçük ablaların gölgesinde kalmışlar. Allah nazardan korusun. Ellerinize sağlık, üretmek sonrada seyretmek çok keyifli olmalı. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn inş.
      sorma en sevdiğim yanı bu biten işi seyretmesi ama ben seyrederken de eleştiriyorum kendimi hep şurası şöyle olsa burayı daha düzgün yap gibi:))))

      Sil
  24. Harikasınız.İyi günlerde giyin.Ne güzel böyle güzel şeyler üretmek ve sevdiklerinin üzerinde de görebilmek.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Aytül, aynen öyle onlar severek giydikçe bana da yenisine hazırlanmak kalıyor:)))) Teşekkürler.

      Sil
  25. Renk seçimi çok hoş, efil efil ne tatlı. Çok da yakışmış, güle güle giysin fındık.

    YanıtlaSil
  26. Renk seçimi ve model gerçekten harika. Usta elinden çıkmış. Babanneye maşallah:)
    Güle güle giysinler, sağlıkla...
    Sevgiler, iyi bayramlar hepinize ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler beğenilmesine mutlu oldum:) Çok usta değilim ama takıldığım yerler de usta dikiş dikenlere bakıyorum:)) sevgiler size de iyi bayramlar.

      Sil
  27. Kızınız da, Durucuk da eteklerini güle güle giysinler. Çok güzel olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Çoook güzel ve yaratıcı olmuş ellerine sağlık Haticegülü.
    Öptüm....Güzel günlerde giysinler hep sağlıklı ve mutlu olsunlar.

    YanıtlaSil
  29. çok şeker olmuş yaa çocuk olasım geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çocuklar hep şanslı ve mutlu olsunlar diyelim.
      Arada çaktırmadan olabiliriz yasaklayan yok ki Yelizcim:))

      Sil
  30. Canıım Hatice ablacığım güzel insan, bayramını kutlar elinden öperim kocaman sarıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Kuğum sevgiyle bir kucak sarıldım öpüyorum canım benim :)

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ