Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ








                   (Fotoğrafları google görsellerden seçtim              hazırlayanlara selam olsun aydınlıklar için de  olsunlar.)

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,silah arkadaşları,
        öncesi ,sonrası tüm şehitlerimiz ,asla unutulmayacaklar

        Sevdiler, namus dediler,yarim dediler,evim dediler ve koruyup yücelttiler ,şanla şerefle ve kanlarının son damlasına kadar savaştılar , aç kaldılar,uyumadılar yaşım 12 -15 -17-60-70 demediler.
Uğrun da can verip toprağıyla kucaklaştıklar Cennet Vatanın.

GİTTİLER AMA ŞANLI ŞEREFLİ VATAN BIRAKTILAR.
Ve biz minnetle ,şükranla anıyoruz.
___________________________________________
Şimdi ise  olup biten çok uzunnn anlatılır gibi değil yazmaya bile utanır olduk  :(((
  ..........................................................

Her şeye rağmen illa ki gidecekler ,kimseyi tutmaya niyetimiz yok, biz buradayız.
Ne Mutlu Türküm Diyene,
Ne mutlu bu Cumhuriyetin  sahiplerine

30 yorum:

  1. Vatan uğruna tarihe adını şanla, şerefle yazan şehitlerimizin ruhları şad olsun .Hepsi nurlar içinde yatsın üzerinde yaşayan her ferdin şunu iyi bilmesi lazım bize başka vatan yok biz ne Suriye ne Irak değiliz hepimizin geçmiş ailesinden biri bu ülke için ya savaşmış yada yıllarca askerlik yapmıştır ihanet etmek ecdadımıza, benliğimize ihanet demek dir .Sadece bu nedenle bile uğruna mücadelemiz devam edecektir yazdıklarına aynen katılıyorum temennimiz bilinçli nesiller yetişmesi ve geleceğimizin aydınlık olması sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim dileklerine katılmamak mümkün değil. Kapıları açıp içeriye aldığımız insanların Rabbim düşürmesin aynı duruma gelsek bizlere dönüp bakmayacaklarına adım gibi eminim hatta böyle bir konuşmaya sokağım da az biraz arapça bilen kulaklarıyla şahit olmuş parkta oturan suriyelilerin sohbetin de biz burada çok rahatız ama onlar gelse biz böyle davranmazdık diye:(((

      Sil
  2. Her gördüğümde ağlarım, içim bir tuhaf olur, tüylerim diken diken olur :( Şimdi Tigris'teydim... Kendileri göremeyeceği bir gelecek uğruna can verdiler :( Ne zaman görsem duysam etkisinden kurtulamıyorum. Ziyaretimden sonra en az 1 hafta gülen insan görmek istememiştim..
    Mekanları zaten cennet! Ruhları Şad olsun!
    Ben de çok istedim yazmayı ama beceremedim..
    İzninizle yayınınızı paylaşacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da haklısın kuzum:( Ben de güncelleme yapmaktan çok yaşadığımız Ankara katliamından sonra yüreğimi şehitlerimizi anarak yükseltmek istedim çünkü hala etkisindeyim . Yazmayan geçiştiriyor demek değil ki kuzum sıkma canını.

      Sil
  3. 12 yaşındaki o çocuğun masum yüzüne bakıp utansınlar şimdiki hainler. Ülkeyi ne hale getirdiler 14 yıl içinde.....:(((
    Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, en başta da Atatürk'ümüzün...çok üzgünüm...:((
    :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanma az gelir onlara ya neyse baksana ortalık ta 14 yıldır oralı olmadılar şimdi meydanlar da o günler de Mehmetçiğe çıkan karavanayı kurup aş dağıtıyorlar (ya da İzmir liye şirin görünmek için yapıyorlar)Onca masrafı da şimdiki şehit aielerine yardımcı olsalardı daha hayra geçerdi. Yine de fesat olmak istemem belki ihtiyacı olana denk gelmiştir hayır şehitlerimizin ruhuna ulaşsın.
      Bu iki fotoğraf her gördüğüm de beni çok etkiler saatlerce bakabilirim bu koca yüreklilerin fotoğraflarına.
      Bakarım da kendi adıma utanırım bir yandan:(((((

      Sil
  4. Ne mutlu Türküm diyene!!! Vatanımız uğruna can veren herkesi minnetle anıyoruz,hem kalbimizde hem dualarımızda... Güzel ülkemin üzerine çöken kasvet kaybolsun inşallah, Allah kimseyi vatansız bırakmasın!!!

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.Aynen katılıyorum gitmek isteyen gider.Güzel vatanımızı ne hale getirdiler.Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım hepimizin ortak duygular bundan eminim . Sevgiler.

      Sil
  6. Öyle doluyum ki yazdığınız şu konularda...
    Elimden bişey gelmediği için dökülen çocuk kanlarını ihanet etmişim gibi geliyor.
    Bunlar nasıl bu tarihi yok sayıyorlar aklım almıyor yemin ederim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bir parçacık bile damarların da bu asil kan olsaydı yok saymazlardı,ben buna bağlıyorum .:((

      Sil
  7. Hatice hanım yürekleri dağladılar ne yazık ! Bir umut diyoruz bir yerlerden tutunup( ya Allah ya Bimillah )diye.Ama bitmiyor,bitirmiyorlar yorulduk artık duygularımızın ayrımında değiliz paronayak olduk çıktık valla ne diyecem bilmiyorum,yinede sizlerle teselli bulmak bana iyi geliyor bir umut diyellim üretelim,belki iyi gelir umuyorum.Çanakkale gibi başka destanlarda yazarız gerekirse,Bu vatan hepimizin,ATATÜRK ve İLKELERİ ve CUMHURİYET tek yolumuz-izimiz oldukça sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ne hüzünlü bir post olmuş :(
    Aklıma 57.Alay'la birlikte şehit olan 9 yaşındaki saka çocuk geldi:( Daha niceleri, tıp öğrencileri dahil hepsi şehit olmuş o yıl :(((

    Çanakkale şehitlerimizin yanlarına istisnasız her gün yeni şehitler gönderiyor oluşumuz ne kadar acı değil mi? :((( Nurlar içinde yatsınlar. Hepsinin mekanı cennet.
    Sabır denen şeyin zerresi kalmadı. Umarım bu acılı günlerin sonuna gelmişizdir artık.
    Sebep ne? Dertleri ne? Hain planların nedeni ne? Tabii ki ülkeyi parçalamak. Sebep olan, çanak tutan her kim varsa tez zamanda cezasını bulsun dilerim...
    Enn kısa zamanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn inş.
      Ben Milletvekili seçilecek herkesin seceresine bakılsın derim.
      İnsanlr da dil din ırk asla ayırımcı biri değilim ama Bir ülkeyi yönetecek kişilerin Ülke değerlerine sahip çıkması için illa ki o şehitlerimizin ne yaptığının farkında olanlardan seçilmesi gerekliliğine inanıyorum olmayanlarla olunmuyor çünkü:(((

      Sil
  9. Ruhları şad olsun.

    Yine bomba düştü şehre ! Yine yüreklere kor çiğerlerimizi dağladı.

    YanıtlaSil
  10. Büyük dedem Çanakkale şehididir. Bu vatan için şehit olmuş herkesin ruhu şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene!! Ne mutlu bize ki böyle anlı şanlı bir tarihe sahibiz. Ne mutlu ki bize Atam gibi bir önderimiz var. Günlerdir mutsuz, umutsuzdum yaşananlardan dolayı. Umudumuzu kaybetmemeliyiz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurlar için de olsunlar.
      Umudumuzu kaybetmemek zorundayız.

      Sil
  11. İnşallah hiç bir zaman unutmayız ve unutturmayız. Özellikle şu günlerde Çanakkale'de yaşanan vatan mücadelesini çok iyi hatırlamak ve empati yapmak gerekir. Dedelerimiz bizler rahat yaşayalım diye gözlerini kırpmadan hakkın yoluna yürüdüler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir tanemm keşke gerçekten hatırlaması gerekenler de bir hatırlasa da artık şu acıları yaşamasak Muhteşem bir aydınlığın kapılarını bizlere açan atalarımızın ışığını ne diye karartmaya uğraşırlar bilmem.

      Sil
    2. Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'da dünyaya karşı vatanımızı savunan ve kazanan askerlerimizin, şehitlerimizin, ülkemizi yoktan var edenlerin, kuranların ruhları şad olsun.

      Sil
    3. aminnn nurlar içinde olsunlar.

      Sil
  12. Allah hepsinden razı olsun.Biz o neslin torunlarıyiz. Bu günde onlara geçit vermeyeceğiz

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Hatice, yazdıkların, derlediklerin hepsi için teşekkürler.
    Sevgiyle kucaklıyorum sizi.
    emine t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Eminecim Aklın yolu birdir bizler bu Cumhuriyetin birer neferiyiz.

      Sil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ