PANDUF ÖRDÜM CANLAR (KNITTING SHOES)

 Tuğba kızımın Pandufu
 Tuğbanın Balıkesir'deki arkadaşına (geçtiğimiz hafta sonu birlikte gittik balıkesir'e:))
           Ayşe kızımın pandufu

                     Ayşe kızımın kız kardeşi Aytenin pandufu

         Daha önce ördüğüm minik pembe botları biliyorsunuz BURADA  onları yapınca büyüklerini yapsam nasıl olur diye düşünüp aldım tığı elime(aldım sazı der gibi oldu:))
           Tabanları kalın iplerle örüp üzerine Kartopu Ana kuzusu ipiyle orta kısmı çalışıp  en son yumoş iplerlede bilek kısmını yaptım.
         Sayı gözetmeksizin büyüklüğe göre ayarlayarak yaptım özellikle ana kuzusunu da tığla örgüde ilmekler belli olmuyor.
       Sevgili Ayten hatice teyze bunların altı silinebilir olsaydı yurtta da giyer altlarını siler kaldırırdım deyince    eşimle birlikte altlarına deri yapıştırmayı denedik ama bir süre sonra deriyi geri bıraktı tabanlar.  Eşim de bir ayakkabıcıya götürdü o da önce yapıştırıp sonra makine dikişini geçmiş (bitmiş botu benim makinada yapmam çok zor olurdu).
      Yeni hali o kadar hoşuma gitti ki hemen diğerlerine de deri diktirdim:)
      Mor pandufu örme aşamasında tabandan bir üst sıraya geçtiğimde  altına eşim deri yapıştırdı ben de makinemde diktim çok güzel bir armağan oldu:)), bundan sonra  kendim yaparım püf noktasını buldum nasılsa:))
  Kahverengilerin ve morun kenar kısımlarına da saten gül ve kurdela diktim, kırmızının kenarlarına da  organze gül yaptım.
  Kızlar bayıldı sıcacık  giyecekler sağlıkla güzel günlerde giysinler.

Yorumlar

  1. ama ama amaaaa ben bunlara bayıldım aynııı fabrika işi gibi olmuş..ellerine sağlık süper süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) canımsınnn çok teşekkürler öptüm.

      Sil
  2. bunuda yaptın ya helal olsun canım sana çok güzel olmuşlar pufuduk pufuduk ellerine sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni şeyler denemeyi çok seviyorum beğenmenize sevindim canım:)

      Sil
  3. Çok cici olmuşlaar : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım özlemişim hoşgeldin ben de eskisi gibi dolaşamıyorum:)))) çok teşekkürler.

      Sil
  4. Ne hoş olmuşlarş ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Yine 10 numara maşallah ellerin dert görmesin,hayırlı cumalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da hayırlı cumalar Tülincim çok teşekkürler bence hemen kızlara yapmalısın çok sevecekler.

      Sil
  6. Harika görünüyorlar:) Hele altlarına deri diktirmek çok iyi fikir, kaymasını da önler. ellerinize sağlık Hatice hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım kayma olayına da çözüm bulmuş oldum böylece küçük çocuklar için de uygulayacağım,ok teşekkürler.sevgiler

      Sil
  7. YOK ARTIK DEDİM KENDİ KENDİME , BRAVO ... NEFİS OLMUŞ BUNLAR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) canım yaa tyeşekkürler.Başına geçince yapılıyormuş:)))

      Sil
  8. süper olmuş,ne iyi fikir.ben de isterim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :)) canın sağolsun senin öpüyorum:)

      Sil
  9. maşallah ablacım sana maşallah,
    ellerin dert görmesin,

    hayırlı cumalar diliyorum,

    şeri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şericim canım benim çok teşekkürler beğenilmesi beni çok mutlu etti:) sana da hayırlı bereketli cumalar

      Sil
  10. Harika harika harika:)!

    YanıtlaSil
  11. haticeciğim ellerine sağlık çok güzeller bayıldım ohh sıcacık ayaklar.senden bir ricam var,bana gönderdiğin convers patiğin aynısını bir arkadaş istiyor.hazırlarsan çok sevinirim izmire gelen birinle aldırırım bebek mayısta doğacakmış şimdiden çok tşk.lerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilm sağol canım benim. Hayırlısıyla gelsin bebiş en kısa zamanda örüp hazırda bekletirim ,öpüyorum.

      Sil
  12. Haticecim ,yine döktürmüşsün,bayıldım.Hele mor olanlar,süper.Mor benim sevdiğim renk ya,torpil yaptım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim teşekkürler. Hepsi çok güzel oldu ama mor olan gerçekten çok şık oldu uzun zamandır bir kenarda beklettiğim mor kabartma desenli bir deri vardı elimde onu da alt tabana diktim süper denk geldi:))

      Sil
  13. Bunlar bildiğin imalat yani.Hazırlardan güzel olmuş,ellerine sağlık.Güle güle giysin kızlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın çok çok teşekkürler öpüyorum

      Sil
  14. Adaşım bu panduflar süper olmuş özellikle sütlü kahve olana bayıldım eline emeğine sağlık güle güle kullanılsınlar.

    YanıtlaSil
  15. canım harika olmuş bunlar

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuşlar Hatice'ciğim,renklerde çok güzel.Deri gibi silinmez ama altlarına keçe de dikilebilir diye düşündüm.Eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergiscim keçeyi de düşündüm ama hem silinmeyişi hemde altına yapışan şey çok olur(halı tüyleri gibi ) diye vazgeçtim,deri heryönden rahat :)

      Sil
  17. Seri uretim olmus bu sekerler.. Bayildim:) (yazim hatalari klavyemin azizligi kusura bakma canim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacım hiç sorun değil tatlım ,çok teşekkürler öpüyorum

      Sil
  18. Ay ay ayyyy çok guzellerrrrr, o kirmizilarla birlikte Belcika'ya banada beklerim birgun:)) balikesir, belcika, ikiside B ile basliyor:) Gelirsin degilmiiiiii?:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) Ne güzel olurduuuuu:)) çok teşekkürler.
      senin de yolun izmir'den geçerse buyur bir kahve içelim:)

      Sil
  19. şahane olmuşlar,çok beğendim,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. çok güzeller.. ne kadar da estetik olmuşlar... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  21. MERHABLAR BEN AZERBAYCANDAN/HEPINIZE SELAMLAR/BEN BLOGUNUZU COK SEVIYORUM VE TAKIB EDIYORUM/ORGULERINIZ COOOOOOOOOOOOOOOK GUZEL/EMEYINIZE ELLERINIZE SAGLIK//OPUYORUM SIZLERI COKK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azerbeycandan Hoşgeldiniz :)
      çok teşekkürler

      yorumlarınızın altına isim yazınki adınızla hitap edeyim.:)

      Sil
  22. 1 DE BEN SORMAK ISTIYORUM/BUNLARIN ALTINA DERIMI VURDUNUZ/ONU NERDEN BULA BILIRIM?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deri dikildi. onu bulunduğunuz yerde sormalısınız ,sevgiler.