Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

BALKON VE KAPI TUTULDU........

      sabah                       öğle                          öğleden sonra    ve akşamüstü

Bu yakışıklı daha önceleride  evimizin arka bahçesinde ve arka balkonumuzdan resimleriyle  BURADA    kendisiyle tanışmıştınız. uzun zamandır ön balkona transfer oldu.
Teklif de  ,kabulde kendisi tarafından onaylandı:) mahallede de tanınıyor  asmalardan çatılara ordan bulduğu her açık kapıdan evlere  çoğunluklada bize tabii arkadaşı   var  bizde:)
günde en 10 kez asma  yardımıyla çatıya balkona yoruldu sanırım temelli yerleşti balkona. belki tuvalet ihtiyacı için gidiyor ben farketmiyorum genelde burada. içeri girmesin diye kapandık kaldık :))
Gördüğünüz gibi sabah  minderlerin üzerinde,
Öğlen güneş  gelmeye başlayınca minderlerin gölgesine iniyor
Öğleden sonrada   balkonun köşesnde minik bahçemin  :))saksılarının arkasına çubuk kraker gibi uzunca yatıyor  .
Akşamüstü   mama ve su vermeye başladım çünki hiç biryere gitmediği için  beyefendi 
BADEM kendisini çok seviyor ama içeri girmesinden rahatsız     sanki yerini alacakmış gibi bir hisse kapılıyor ,onun gözü  de  zaten evden çok içerideki mama tabağında. bir ara izin verdim içeri girmesine oynarlar diye  ama BADEM   paşam bir hafta yemek yemedi  küstü.  şimdi sadece  balkon arkadaşı:))
(bu arada oynarlarken BADEM in çenesine azıcık zarar vermiş krem sürüyorum ) İşte böyle adını KOMANDO  koyduk  hiç bıkmadan tırmanmaları yüzünden.


 Bu sarı şeker  de bir miikkk sesi duyup kapıyı açtığımızda   karşımda gördüğüm bir güzellik.  sanki evini biz zaptetmişiz gibi direkt içeri girmeye kalktı .
İzin varmı yokkkkk  BADEM  hemen geldi kıhhhhhhh tıssss maooovvv  zaten alamamda onuda eşikte besledik arada  alt katın girişinde asmanın dibine mama bırakıyoruz  ordan yiyor su zaten devamlı orada  geceleri    su içmeye gelen  patililer çok oluyor.
  Gelişinin 3.günüydü çektim bu kareleri  önceki gün arkadaşlardan dönerken parkta minik bir kıza sürtünüp duruyordu  ,  devamlı değil ama sanırım aç kaldıkça bunlar kesin beni doyurur deyip geliyor  bize:)
 Her ikiside çok elcik ,evcil görünüyorlarsa da  sadece yemek için  ellettirmiyorlar kendilerini.


___________
  Aslında   buruk,üzgün,kızgınım içim çığlık çığlığa bağırıyor  ama ne fayda,
kanatları kırılmış  anaların yanında  okyanusta damla değil hissettiklerim:((
Canım hiçbir şey yapmak istemiyor  ama el de boş durmuyor vakit geçirmek için oyalanıyorum işte.
 sevgiler  canlarım ,inş gözyaşı olmayan sabahlar karşılar  Cennet Ülkemizi ............................
  

22 yorum:

  1. Ne yapsın ablası, güvenli bir yer bulunca yerleşmiş işte:) Çok da tatlı maaşallah. Bademe de geçmiş olsun. Kıskanması normal, arkadaşlık güzel de mamasını ve anneciğini paylaşmak istemiyordur.

    YanıtlaSil
  2. minnoşlar çok şekerler link için teşekkürler hemen bakıyorum..

    YanıtlaSil
  3. evet evet sizi çok iyi anlıyorum:) Aynı cins kedileri beslediğimiz için..
    Müthiş kıskanç,evlerine ve ev halkına bağlıdırlar.Eve, yabancı kediyi bırak insanları bile istemezler.Eğer sık sık gelen varsa zorda olsa onlara alışırlar, ilk gelen birileri olursa ya tıslarlar veya başka odaya gidip otururlar.
    Özelliklede ev halkına müthiş bağlıdırlar.En son tatile çıktığımızda eşimin kardeşinin hanımı veterinerdi ona bıraktık.Sanırım terkedildiği hissine kapılmış.Veteriner kliniğinde kafeste 6 gün boyunca oturduğu yerden kalkmadığı gibi ne yemek yemiş nede su içmiş.Oğlum erken dönmüştü o alıp eve getirdi ve on beş günde kendine gelemedi zilli.))

    YanıtlaSil
  4. Konuklar pek güzeller ama nereye kadar? Benimkilere de gelen konuklara sorun yapmasınlar diye ''o arkadaş '' filan diyorum ama ''ee yeter! o arkadaş bu arkadaş nereye kadar ? '' diye isyanlardalar . Ne yapalım Hatice bu da vicdan işte... Sevgiler canım !

    YanıtlaSil
  5. canısımmm napıyon nasılsın yeni misafirlerin iyimiş bende gelmek istiyom o balkona :)

    YanıtlaSil
  6. Bizmde var böyle misafirlerimiz vee bir de Boncuk hanımımız var daha 2 aylık pek şeker bi tekir. Bahçemizin yeni sahibi :)

    YanıtlaSil
  7. BegonvilliEv teşekkürler canım aynen öyle:)

    Gönülcüm :)rica ederim lafımı olur.

    ÖZDEN kardeş aynen öyle biz bir yere bırakmıyoruz ben bu konuda şanlıyım gerçi çok sık olmasada biz gitsek de BADEM evde kalıyor arkadaşım bebekliğinden beri ona dokunduğu için onu seviyor o her gün gelip 2 saat BADEMLE kalıyor yeri değişmeyince çok sorun olmuyor ama kavuşma faslımız görülmeye değer:))sevgi yumağı oluyoruz:)))

    colette,Nilgücüm bir kez yaptım o işi bi daha yapmam BADEM i normale çevirmek uzun sürdü bu şekilde devam ederiz artık:)

    Fisunlaherşey:) canım benim buyur evde başköşeye otur. teşekkürler öpüyorum canısım

    Mavi Balon ,çok doğru söyledin canım geldikleri yer onlara ait oluyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
  8. Yani Bademin stratejik tavrına da hayran kaldım resmen.Ben olsam sıkıntıdan dört elle sarılır bağrıma basardım komandoyu :D Ama beyefendi içeri bile almamış,karizmaya bak ya :D Ablacım elinden geleni yaparak onları beslemen çok hoş çokk sevap.Allah daim etsin bu güzel davranışını.
    Şehitlerimiz için gerçekten yüreklerimiz yanıyor ama ailelerinin yerini tutamaz tabi.Mevlamız düşmanları alt ettirsin ordumuzu kayıp vermdirmesin inş. bi daha :(
    Sevgiler ablam ...

    YanıtlaSil
  9. TazeKahve'm canım onlarda can işte dayanamıyorum:) teşekkürler canım . Aminnn

    YanıtlaSil
  10. senin kocaman yüreğin hepsine yeter ..

    YanıtlaSil
  11. Sevgi ve güveni hemen farkederler kendileri:))Çok şekereler ya!Bayıldım ikisinede.Aslında sokak kedilerinin kendilerine dokundurmaması hoşuma gidiyor.Kendilerini korumaları adına.Herkes senin benim gibi değil.
    Şehitlerimiz için hepimizin yüreği kan ağlıyor.Her zaman dediğimiz şey ama ben yine demek istiyorum.Bu son kan dır inşallah.Artık şehit vermek istemiyoruz:((

    YanıtlaSil
  12. Canım nasılsın kedilerin çoğalmış.Farketmedim heralde ama düzelttim bu arada mesajlarda problem var beceremedim özden beye mesaj çekerken adım çıkmıyo yapamadım bi tarif edermisin bazan kafam duruyo.Ramazandan sonra buluşalım..

    YanıtlaSil
  13. Ablacık sen mim sevmezsin ama ben seni en eğlenceli blog seçtim bana gönderilen mimde haberin olsun :)) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  14. *kelebekana* oyyy canımsın yaa.

    ♥ PEMBE PATİ♥ canımm aynen öyle.

    begoş,Leylacım bloguna sık kullanılanlardan değil de bir de giriş yap kısmından gir sonra tekrar dene bakalım.
    ramazandan sonra toplanmak fikri çoğaldı inş. uygun bir yerde buluşuruz .
    ayrıca ben evinde ağırlamaktan da mutlu olurum öpüyorum canım

    TazeKahve'm cansın sen ya çok mutlu oldum muckss

    YanıtlaSil
  15. Başımızın tatlı belaları. Benim edepsiz Simâsız kovalıyor gelenleri, mıntıkasını koruyor yoksa bizim kapının önü de dolacak:))

    YanıtlaSil
  16. çok tatlılar yaa ne güzel anlatmışsın:))
    Allah vatanı bölmeye çalışanlara izin vermesin tepe taklak olsunlar:(((

    YanıtlaSil
  17. Herkesin içi bir tuhaf, o analara empati yapmamak mümkün mü insan olup da? Hele ki anne olup da:(( Allah ülkemizin selametini tez nasip etsin inşallah Haticem..Bebişlere gelince çok tatlılar yaa..Bizim kapıya gelenler de kesin hissediyorlar Burada reddedilmeyiz nasılsa, en azından besleniriz diye..Kurban olurum hepsine. Sevgiler, sükunetler canım..

    YanıtlaSil
  18. Nedret'cim. simasız dışarıdan geldiğinden savunması da güçlüdür ben ne hediyeler verdm geldim bu eve yopk öyle diyordur:)

    Kedicibaşı,sağol canım

    LEZZETLİ SOMUNLAR, Serapçıp aynen öyle canım benim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. :))yeni misafirlerin ne ğüzelmiş.ALLAH senden razı olsun canım benim yetişebildiğimiz yere kadar ne yapalım..
    bende kaç ğündür uğrayamadım.tek sana mesaj bırakabildim....

    YanıtlaSil
  20. halime:))) inş. canım hepimizden teşekkürler öpüyorum

    YanıtlaSil
  21. canlarım benim nasıl da biliyorlar sevilecekleri ve doyuracakları yeri...
    Allah (c.c.) razı olsun...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. okuyan,canım benim Rabbim cümlemizden razı olsun inş. sevgiler

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ