FOLKLORCU KIZ (AMİGURUMİ BABY)

made in örgüçantam
Bu bebeğin tüm tasarımı bana aittir sevgili blogcanlar.

        Küçük oğlumun canı, müstakbel kızım Tuğbacığımın  mezuniyet armağanı(iktisat fakültesi).kendisi aynı zamanda folklor eğitmeni ve bu yıl  otantik oyunlar dalında  çalıştırdığı ekiple 2.lik aldı .
      Yarışmaya katılan çocuklardan birinin kıyafetinden yola çıkarak bu bebeği hazırladım sizlerle paylaşmak içinde önce onun görmesini bekledim.
     Çok beğendi ve mutlu oldu ,tabiiki bende:))
      Bebeğin bir özelliğide saçları .Saçlar  oğlum Cem'in üniversite yıllarında uzatıp daha sonra kestirdiği saçlarından :))) (saklamıştım halada epeyce var)
      Bir deri parçasına yapıştırıp sonra makinada dikişle sabitleyerek peruk gibi hazırladım ve monte ettim  son halinden öncede bir kaç değişik modelde  fotoğrafladım:)))))
      Cekette kullandığım sim sarma işi  yıllar önce eşimin halasından öğrendiğim bir iş Eskişehir de yöresel kıyafetlerde kullanılan bir nakış bükülmüş simi dikerek şekillendriyorsunuz. işlediğim panolar vardı şimdi aklıma geldi bulayım fotoğraf çekip yayınlayayım onularıda bir ara.
      Eşarbı üzerinde 2si boncuk , biri normal   3 çeşit oya var  ön kısımdaki gül oyaları (araları çok açıktı yan yana getirip diktim)nı ekledim şerit boncuklu oyayı kenarlara dikip  sallantılı boncuk gülleride onun üzerine monte ettim.
     Baş kısmında aslında kep üzerine gümş bant koymam gerekiyordu orjinalin modele göre ama  ozaman saç kullanmam bir işe yaramayacaktı bende böyle uyguladım.
Boynuna beşi bir yerde yapmayıda unutmadım:))))))

     Bebeği oyuncak olarak değil   süs olarak hazırladım havlu peçetre  aparatını stand olarak kullandım  birde erkek folklorcu yapacağım inş. yanına  ama  yeğenlerim temmuz sonu İngiltereden gelecek onlar için yeni tasarımlarım var onlarla uğraşıyorum:))
Katie's Nesting Spot

Yorumlar

  1. canım ne kadar güzel olmuş.Bayıldım haticeciğim ellerine emeklerine sağlık.Her detayı ile harika olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Artık pes doğrusu...Süper olmuş süper...Diğelerinide merakla bekliyorum.Eline emeğine sağlık.Çok başarılı...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuuş gözlerine bayıldım ellerinize sağlık çok emek vermişsiniz

    YanıtlaSil
  4. sevgili örgü çantam inan ben şaşırıyorum çook tatlı olmuş hiç bir detayı unutmamışsın.Saçlar da çok orjinal,Tuğba için ayrı bir önemi olmuştur kesin:))ekibin geri kalanını da en kısa zamanda görmek dileğiyle:))bu arada blogunu herzaman ziyaret ediyorum ama hasta olduğum için yorum yazamadım:((

    YanıtlaSil
  5. ablacım ellerine sağlık..nasıl güzel nasıl ince bir işçilik var her köşesinde..harika..

    YanıtlaSil
  6. maşallah amigurumi artık sınır tanımıyor

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım.çok güzel oldu.efeyide bekliyoruz.yalnız kalmasın değilmi:))))

    YanıtlaSil
  8. amanın amanın bu ne ğüzel olmuşşş.ne söylüyeceğimi ne yazacağımı inanki bilemedim.çokkk emek var bu folklorcuda.saclar ğercek kızımızada büyük,önemli bir hediye olmuş.sen harikasın,süpersin canım benim ya inanki söylenecek çok şey var.tek kelimeyle süpersiinnnn.
    öpüyorum kolay ğelsin...
    hep soracağım unutuyorum BADEM nasıl merak ediyorum tüyleri uzadımı.yeni resimlerini bekliyorum:))))))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık ablacım çok güzel olmuş.Yine herşeyi düşünmüşsün.Ben görür görmez saçların orjinal olduğunu çakmıştım bu arada :)))Öpüldün,sevgiler !

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar da güzel olmuş. Daha önce benzerine kesinlikle rastlamadım bunun. Ellerine, zevkine sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok güzel elleirnize saglık,merakla bekleyecegim erkek folklorcuyu

    YanıtlaSil
  12. hamarat abla, çok teşekkürler .

    GÖNÜL ÇELEN canım sağol sizlerde güzel yorumlarınızla bana destek oluyorsunuz çok teşekkürler.

    narincim sağol canım bütünlük olsun diye elde işledim:)

    kedicibaşı, canımmm öncelikle geçmiş olsun. tam takım değilsede bir eş yapacağım yanına yorumun için teşekkürler.

    Permaren, folkcuların üst başlarını fazlasıyla inceledim es geçmemeye çalıştım:) çok teşekkürler.

    şengül ilbay:) haklısın.

    ceyizsandığı canım kardeşim teşekkürler. kızlar için yapacaklarım bitsin eşini yapmaya çalışacağım:)

    Halime cim canımsın çok teşekkürler. BADEM çok iyi tüyler uzadı keyfi yerinde ilk fırsatta yayınlarım genelde uyuyarak geçiriyor vaktini:)

    Taze Kahve'm canım çok teşekkürler kocaman öpüyorum

    ada deniz ,teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir hatun olmuş:)
    saçları benim diyen kızlarda yok heralde. şaka bi tarafa ellerine, emeğine sağlık çok güzel olmuş
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. gülseyhan çok teşekkürler . canım diğeri için bekliyeceğiz şimdilik 3 çalışma hazırlıyorum yeğenlerim için:)

    fatma hoşgeldiniz haklısın mükemmel saçları vardı 4yıl uzun bıraktı sonra kesti bende saklamıştım:))) çok teşekkürler herzaman beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  15. canım çok güzel olmuş ama en çokda eşarbını beğendim ben bunu..ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  16. anaaamm ne tatlı bu böyle ellerine sağlık çok cici olmuş :)

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuş, çok ayrıntılı, ince işçilik, bravo diyorum, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. bu güzel kız tasarımını yapan bayan kadar sevimli ve şirin olmuş ..her detayı düşünmüşsün ..harika ...

    YanıtlaSil
  19. Ne emek ne emek ! Ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  20. her köşesi anlam taşıyan çok değerli bir hediye olmuş ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. neclacım teşekkürler canım.

    ssdesignbutik :)) çok teşekkürler.

    fadişim sağol

    *kelebekana* oyy çok teşekkürler:)

    colette canımsın sağol.

    fikir projeleri,canım teşekkürler öyle olmasını istemiştim:)

    YanıtlaSil
  22. Çok emek vermişsin canım ama emğine değmiş folklorcu kız harika olmuş.Ayrıca yüz ifadesini çok güzel uygulamışsın.Ellerine emeğine sağlık.orijinal ve çok sevimli bir hediye olmuş...

    YanıtlaSil
  23. MARİFETANE, canım çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  24. Çok güzelolmuş, ellerinize saglık.Epey emek harcamışsınız.Sıra erkek folklorcuda..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. yelpazesu teşekkürler canım ,evet şimdi sıra onda diyordum ama beklemeye aldım:))

    YanıtlaSil
  26. Tam bir folklorcu olmuş bu kız ellerinize sağlaık :)

    YanıtlaSil
  27. ÖZİ'NİN HOBİLERİ :) canım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Haticecim; o harika Çarşamba günümüzde görmüştüm senin makinanda bunları ben. Çok tatlılar gerçekten. Gerçek saç fikriyse dahiyane resmen..Ellerine sağlık canım arkadaşım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. lEZZETLİ SOMUNLAR ,serapcım çok teşekkürler canım seni yakından tanıdığım için çok mutlu oldum öpüyorum

    YanıtlaSil
  30. Marifetli arkadaşım çok güzel olmuş.İnternet yağmurdan dolayı kesintili yazdığım yorum sana ulaşmamış.Ben elifimle koşturuyorum ALLAH sanada göstersin çocukluğunu onunla yaşıyorsun..Bazı resimlerin bende görünmüyor.Renkler çok canlı eline sağlık.Öptüm..

    YanıtlaSil
  31. Oi colega.
    Sua boneca está belíssima.
    As fotos estão muito bonitas.
    Cada detalhe mais lindo que o outro.Parabéns pela realozação.
    bjtos.Nile.

    YanıtlaSil
  32. begoş,leylacım inş. canım çok teşekkürler. yorumun gelmiş hemde beş kez tekrarla :)))ben ancak açtım .kucak dolusu sevgiler

    oi NİLE,
    muito obrigado meu amigo

    YanıtlaSil
  33. merhaba arkadaşım nasılsın güzel mutlu günler dilerim ellerine saglık folklorcu kız harika olmuş arkadaşım

    YanıtlaSil
  34. safiyece canım seni görmek negüzel. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  35. ჱܓOlá, amiga!
    。°✿
    Passei para deixar um abraço.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil

    ✿✿♪

    ♫° 。✿ ✿ჱܓ

    YanıtlaSil
  36. Magia Obrigado,
    obter uma boa semana.

    YanıtlaSil
  37. ayy canım benim nasıl yaptın hala bakıyorum ellerine şifa inşallah tebrik ederim valla çok yeteneklisin komşum maşallah....

    YanıtlaSil
  38. Müthiş olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  39. waterlily,canım çok severek başlayınca olup gidiyor:)) teşekkürler.

    Atölyekedicanımsın sağol

    YanıtlaSil
  40. Haticecim ben bayıldım bu kıza çok güzel olmuş!!

    YanıtlaSil
  41. Hülyacım :) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. aaay aaay ben bu foklörcüye bayıldımmı ne yok yok nesi fazla bayıldım ay one bakışlar ne ihtişamlı bir bakış olmuş örgü çantam vallahi çok beğendim harikasınya.bende mezun olurum inşallah birgün o fakülteden ya :))

    YanıtlaSil
  43. evinnesesiveamigurumi:))) canım çok teşekkürler . inş. azmin sonu zaferdir. öpüyorum

    YanıtlaSil
  44. benim için hediyede hediye için uğraşıp emek harcayanda çook çook özel tekrar teşekkürler hatice teyzecim

    YanıtlaSil
  45. Tuğba ,canım kızım sende bizim için çok değerlisin kocaman öpüyorum herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  46. Yanıtlar
    1. Sibelcim tek bu yorumun geldi spam de düşmemiş baktım canım.