Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

BADEM , ŞİMDİ DAHA İYİ (MY CAT)

Oğluşumun  yakışıklı hali ve kırkılmış hali  ,oyyy kıyamam  bebek gibi kaldı:)))
(Kuyruk incecik)



  Veterinerden geldikten sonra  2 saat kadar uyudu biraz kendine gelince   dolaşmak istedi ama malesef yeni doğmuş buzağılar gibi ayakları açılıp açılıp düşmeye başlayınca sırayla kucağımızda  dolaştı paşam.Kucaklanmaktan hoşlanmıyan BADEM in bu haliyle tadını çıkarmadık değil:))) 2. resimde akşam üstü artık oturabildiği kendine geldiği anlar sersemlik devam ediyor

2.gün  keyfi yerine geliyor, sabah ilk iş üzerinde zıbından kurtulmak oldu:))  o gün hava biraz serinleyince elektrik sobasının önü çok keyifli geldi BADEMe (çok komiiikk)


 sonrasında yumakların yanında bir uyku çekildi suratının mahmurluğunu çekmek istedim bende.


Artık  tamamen iyi üzerinden attı sıkıntılarını ve baba kucağında keyfin alası yapılıyor sırt ve ense masajı  bu görüntü  sabah ve akşam hergün gerçekleşiyor.

Gelelim traş faslı niye gerekti muhabbetine:
BADEM in sık tüyleri bakıldığında uzun hissi vermiyordu ama  5-6 cm  e yakındı tüylerinin uzunluğu ve diğer  arkadaşlarına nazaran beyaz kedilerin tüyleri biraz daha fazla dökülüyor,biz normalde bunu çok sıkıntı yapmıyoruz ama mevsim değişikliğinin de etkisiyle dökülmede artış olması, beni düşündürmeye başladı, evde heryer örtüyle kaplandı:)) biri geldimi kaldırıyorum.
Minyatürlerini zevkle izlediğim sevgili Özden beyinde aynı cins bir  prensesi var  adı ZİLLİ onun traşlı halini görünce ilk mini bir bilgiyi Özden beyden aldım 6 ayda bir   tüylerini traş ettirdiklerini söyledi.
Daha sonra internette epeyce bakındım ,özelliklede sıcak kentlerde uygulayan çok  .Veterinerimizle görüştüm  oda   bir sakıncası olmadığını söyledi . ameliyatlarda verdikleri dozdan çok daha az bir doz ilaç vererek  sakinleşmesini sağladı  uyur gibi görünüyordu önce biraz tedirgin oldum ama baktık yüksek ses yada ani bir ses olduğunda başını kaldırmaya çalışıyordu.,içim rahatladı.
Sakin bir kedi olsa uyutmaya gerek olmaz dedi ama mümkün değil   bırak traşı, makine çalışınca  aklı çıkıyor :))) bu yazı  rahat geçirecek oda bizde.  bir haftaya kalmaz makine izleride kaybolurmuş
BADEM in ruh hali çok değişikti  yadırgadı kendini ilk etapta .Daha bir sokulma ,belki de biraz saklanma moduna girdi,biraz üşüme hissi oldu(zıbını bu yüzden giydirmiştim) ilacında verdiği bir mahmurlukta vardı. ilk iki günden sonra normal duruma döndü 
Yalnız söylemeden geçemeyeceğim internette kedilerin traş edilmesi konusunu araştırırken  bazı kişilerin tıpkı kaniş köpeklerine uygulanan traş şeklini kedilerede uyguladıklarını gördüm açıkçası üzüldüm olay biraz keyfiyete kaçmış .Neyse işte bizim traş öykümüz böyle. BADEM keyifli  onu öyle görünce bizde keyifliyiz.

Tüm blogcanlarıma mutlu,keyifli pazarlar diliyorum, pazartesi gecesi son çalışmamla sizlerleyim bekleyinnnn

NOT:  Havalar ısınıyor  mümkün olan her yere su kapları koyalım lütfen ,mümkünse yemek te. Ama su mutlaka.

28 yorum:

  1. geçmiş olsun bademime iyi olmasına sevindim bak sennn yaramaza büyümüşte kucağa alınmayıda sevmiyomuş.

    haticem geçmiş olsun canımm bende bütün canlı varlıları seviyorum kıyamıyorum hiç birine en azından biz insanlar kadar zararlı değiller.dağda yılan bile eğer üstüne basarsan sana zarar veriyo yoksa hep kendi hallerindeler.

    mutlu, sağlık dolu pazarlar diliyorum canımm.

    YanıtlaSil
  2. Sıhhatler olsun. Çok tatlı maaşallah. Evet traş olması tüylerinin daha sağlıklı olması ve temizlik açısından gerekli ama traş sırasında uyutulmaları böbrekleri için çok sağlıklı değil. Tarama sırasında fazla tüyleri alan özel fırçalardan tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. çok sevimli bu kedicik ya pekde nazlı bu baksana duruşlara..ama canım iyi yapmışsın dediğin gibi hem o hemde siz rahat ediceksiniz...sanaa güzel bir haftasonu diliyorum canım görüşürüz

    YanıtlaSil
  4. Şimdi her yerini tırmalanmış gibi görünsede 2 gün sonra düzelecek olmasına sevindim. en azından sizde tüylerden kurtulursunuz;)

    YanıtlaSil
  5. uyyy yerim ben onu maşallah çok sevimli badem rabbim nazarlardan korusun çok geçmiş olsun sevgiler iyi pazarlar arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Evet Hatice hanım dediğim gibi 10 15 gün içerisinde traşla ilgili problemleriniz ortadan kalkacağını söylemiştim:)))
    Her şey rutine giriyor görüldüğü gibi..Ensesini kaşıma olayından bahsetmişsiniz, evet tek kaşıyamadığı yeri ensesidir hariçten oraya bir operasyonolursa muthiş hoşuna gidiyor, dakkalarça ensesini kaşısanız sesini çıkartmıyor:))
    Hayvanların ilginçlikleri işte yaşandıkça, yaptıkça birşeyler öğreniyoruz ve onları çokkk seviyoruzz:))

    YanıtlaSil
  7. Sıhhatler olsun denir değil mi inş. öyle olur Bademciğimize.Bu hali de çok tatlı ,kendisi de alışacaktır yeni haline yakın zamanda.Bu arada kucağı sevmeyen Bademciğin o halinden faydalanıp kucaklarda dolaştırdığınızda ben de orda olmak isterdim ya :)) Hazır sakinmişken pamuk Bademciği kucaklamak çok iyi olurdu:))Ona gösterdiğin şefkat ve ilgiden dolayı tebrik ederim canımcım,öpüldün çok !

    YanıtlaSil
  8. yurdagülcüm canım benim çok haklısın canım. birlikte yaşamak istenilmese bile beslenmesi ve zarar görmemesi içinde çalışılması lazım özellikle özgür patilerin.

    fikir projeleri,hoşgeldiniz teşekkürler.

    Begonvilli ev canım tarama fırçaları var BADEM in de ama onlarda çözüm olmayınca bu yolu seçtim ayrıca çok az bir doz kullanıldı bende özellikle belirtmiştim veterinerimize.

    Neclacım teşekkürler canım.

    Nadirecim Özden bey bu kıonuda deneyimli iki haftada eski haline döner diyor:)) sevgiler.

    efeninannesi canım sanada iyi pazarlar sevgiler.

    Özden bey haklısınız. kendisi canı istedikçe gelip kaşıttırıyor zaten:)) tekrar teşekkürler sizden cesaret aldık diyebiirim.

    Taze kahve'm canım benim sen ne zaman istersen buyur gel ben tutarım sen seversin:)) keşke imkanlarım birkaç tane bakmaya müsait olsa .

    YanıtlaSil
  9. Badem geçmiş olsun bebeğim,sen bu halinle de çok yakışıklısın !
    Haticeciğim yaz boyunca her fırsatta dile getirelim ,çok haklısın,her noktaya ''bir kap su,bir kap mama lütfen !''

    YanıtlaSil
  10. Merhaba canim guzel dileklerin icin tesekkur ederim .Ay kiyamam badem tuyleri kesilmis kusmuyormu tuyleri kesilince.benim pekines
    bir hafta ne yer ne icer barisalim neler cekeriz bademe gesmis olsun arkadasim mutlu bir pazar gunu gecirmeniz dilegiyle sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. colette,Nilgümcüm teşekkürler. her yazımın altına koymayı düşünüyorum bu notu.
    yaseminlerim, hoşgeldin canım benim. aç karnına götürmek gerekiyormuş . bunu düşünememiştim sabah mama yemişti ayıldıktan sonra 2yada 3 kez istifra etti ama çok sıkıntılı geçirmedik koşturup duruyor,oynuyor bile artık:))

    YanıtlaSil
  12. Ay ben kıyamam onaaa :))

    YanıtlaSil
  13. ayy bu badem çıldırtıyor kızımı... en sonunda br kedi aldırcak abla bu kız bana :((( hiç istemiyorum çok büyük sorumluluk...

    YanıtlaSil
  14. çok tatlı badem böylede güzel hemde rahat eder

    YanıtlaSil
  15. canım benim nede mahzunlaşmış.BADEM bu haliylede çoookkk sevimli.zıbınını sevsinler:)))çok yakışmış...
    arkadaşımda traş yaptırır yosmasına sadece kuyrugunu traş yaptırmaz ğörüpte piskolojisi bozulmasın diye öyle yapıyorlarmış.ama traş oluncada eve tüyleri dökülmüyor o acıdan iyi oluyor.neyse kısa zamanda uzar.BADEM'de ğecmiş olsuuunn onu çokk öpüyorummm çok tatlı olmuş...

    bundan önceki remlerede yorum yazmıştım ama ğitmemiş nasıl
    olduysa....

    sevğiler canım yarınki yazını bekliyorumm.
    kolay ğelsin...

    YanıtlaSil
  16. Banucum:)) tüyler burnumun üstünde uçmaya başlayınca mecbur kaldım:))

    yasemincim büyük abla oluncaya kadar resimlerden seveceğiz sonra alacağız de canım sorumluluğunu almak gerekiyor çünki canım benim yaaa öp onu benim için:)))

    GÖNÜL cüm şu halinde dokunduğumuzda kadife kaplanmış gibi bir his veriyor. alıştı oda:))

    Halimecim o kadar çok kucaklayıp öpüyorumki sanırım ondan fazla sürmedi BADEMin şaşkınlığı:))) evet pazartesi yayınım beklediğine değecek türden:))))))öpüyorum

    YanıtlaSil
  17. Kıyamam ben bademe. Çok tatlı ya, özellikle zıbınlı hali çok tatlı. Bebek gibi sığınmış kucağınıza:)

    YanıtlaSil
  18. İyi ki aynadan haberi yok bademin.daha bir depresyona girerdi ..

    YanıtlaSil
  19. geçmiş olsun,ne zor evde hastayla uğraşmak.hele ki küçük bebek gibi ağzı var dili yok olunca

    YanıtlaSil
  20. Badem'cik ferahlıkta sağlık bulur inşallah. Su koyma işini tamamen destekliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Canım benim, bademe traş yaramış bile.herzaman ki gibi şirinliği güzelliği üzerinde prensesin..

    YanıtlaSil
  22. oyyy kıyamam ben ona.canım ya,ama iyi olmuş,izmirin sıcağı nasıl geçer başka türlü

    YanıtlaSil
  23. Ablacım,bademin önceki postunda yorum bırakmıştım ama sanırım gelmemiş,şu son sorun bizi de buldu demekki:(

    Çok sevindim toparlanmasına,
    Kocaman öpüyorum,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. FADİŞ cim bizimde çok hoşumuza gitti ama tutmadı üstünde fazla:)

    Elzem cim çok ilginçtir ki BADEM bebekliğinden beri hiç ayna sıkıntısı yaşamadı bazıları 2. bir kedi var gibi hareket ediyor ama bizimkine ha ayna ha duvar oralı bile olmuyor:))

    ada deniz, teşekkürler.

    neşe ablacım şükür hasta değil sadece günlük zorunlu bir uyku hali:))

    dshandmade,teşekkürler canım.

    MARİFETANE, teyzesi o prenses değil beyaz prens:)))) sevgiler

    Hazalca,aynen öyle canım rahat edecek oğluşum:))

    SEVGİLERİMLE ,biliyorum canım okuyup karşılık yazmıştım ama o iki günlük bakım sürecinde gelen 5-6 yorum gitmiş malesef:(
    bende öpüyorum çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Geçmiş olsun canım.İşlerin yoluna girmesine sevindim.Bademimde iyi görünüyor.
    Bdemle seni öptüm.
    Sevgiler:)

    Yok yok yakışıklılığını bozmamış:))

    YanıtlaSil
  26. GÖNÜLÇELEN teşekkürler canım bizde alıştık :) sevgiler

    YanıtlaSil

Uğradığınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ