Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

GRİ EBRULİ ALİZE MOTİFLİ PETEK ŞAL (SHAWLS)






   Yine petekli motifli şallardan  daha önce gri simsiz örmüştüm BURADALAR  bunun  birde mavisini ördüm ama maviyi daha önceden de örüp  yayınlamıştım o yüzden   görüntülemeden sahibine teslim ettim siparişti.
Bu seferki petekli şalımın özelliği renklerinin gidiş sırasını değiştirip motif ortalarını  en açık tondan yaptım. Mavilisinde taşlanmış kot görünümünde olmuştu:))
 Bu aralar hep griler çıktı elimden ama çok zevkli örülen örgüler.   Bunun sahibi yok  artık kim beğenirse:))
 Haftasonu   yoktum Küçük oğlum epeydir  Anne Bandırmaya birlikte gidelim diyordu (kendisi Tuğba kızımızı görmeye gidiyor  görevli olmadığı tatil günlerinde) Cuma günü hazırlan birlikte gidelim sanada bir değişiklik olur deyince yağmur soğuk demedim arkadaş oldum ona(tuğbacım da  istiyordu ne zamandır ) .  güzel bir haftasonu oldu benim için her ikisinede teşekkürler .
pazar gece döndüm tüm yeni yayınları dolaştım bir kaçına yorum bırakabildim ama güzellikleri epeyce dolaştım PC deki ağırlık yüzünden ne konu açabildim nede yorum bırakabildim çoğunuza burdan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum .
Bundan sonraki  yayınlayacağımın hazırlığı içerisindeyim  sizleri biraz gülümseteceğimi  düşünüyorum:)))))

GRİ SİMLİ ALİZE İLE MİNİ ŞAL 2




  İlk yaptığımıda BURADA  sizlerle paylaşmıştım. çok sevdim  bu mini şal boyunlukları  ben biraz daha ilmek sayısını artırıp   örmeyi düşünüyorum.
__NOT: Alizenin simli bu ipinden yarım yumaktan biraz fazlası yetiyor tahmini 60gr filan
_____________________________________
 Bu yıl  ne oldu böyle bilmiyorum önce sevgili yıldız'ın anneciği (mandalinaçıkmazı )  4 gün öncede   sevgili Fisunum'un (fisunla herşey) canparçam dediği  benim karayağızım dediğim kardeşimiz   Misafirliklerini sonlandırıp Cennetteki evlerine  uğurlandılar  .Her ikisinede ve tüm uğrladıklarımıza nurlar içinde olun demek istiyorum.
Canım arkadaşlarımada bir kez daha başsağlığı diliyorum Rabbim  dayanma gücünüzü ,sabrınızı bol eylesin.

BİR YIL YETECEK LİMON SUYU YAPMAK İSTERMİSİNİZ


                 Bu başlığı ilk gördüğümde şaşırmıştım nasıl acaba diye yapımı son derece pratik ve tamamen doğal, kadın ve erkek demeden herkesin yapabileceği bir uygulaması var. ve  hazır limon suları tüketen varsa(ben gerçek olduklarına inanmıyorum) artık onlardan vazgeçip kendileri yapabilirler.
                 Belkide pekçok kişinin bildiği bir yöntemdir,Özellikle  zeytinlerini kendi hazırlayanlar tatlanınca  kavanozlara koydukları limonları üç  gün tuzda bekletip öyle koyuyorlarmış (buda canım arkadaşım  Emine den öğrendiğim bir bilgi ) bu şekilde yapınca limonlar kesinlikle küflenmezmiş.
               Facebook ta  ANNE KAZ ın sayfasında (tarifi için tık tık) görüp paylaşmıştım eşime de gösterdim  yapalım bunu diye  bahçemdeki limon ağacını sizlere daha önce tanıtmıştım  BURADA  ve  BURADA   o yazıyı okuyunca birkaç ufak kavanoz yaptık .  bir hafta içinde  kullanılabilir hale geliyordu denedim çok iyi oldu.  ilk yaptıklarımı  arkadaşlarıma verdim .
                Önceki gün   epeyce bir kısmını daha toplayıp  büyük bir kavanoza ve yine ufaklarada tekrar yaptık.
limonlar tamamen sarardılar   iyice olanlar kendiliğinden düşüyor farkına varmadığımız zaman yerde çürüyor. geçen yıl toplayıp yapraklarının arasına dizip serin bir yere koyduk ama malum izmir sıcak bir iklim havalar ısınmaya başlayınca yine küflenmeye yüz tutmuşlardı. O yüzden bu yöntemi çok beğendik.
ağaçta daha epeyce var günlük kullanımda ordan alıyoruz  önceki güm toplamadan  fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi ama kalanları  yarın bir ara çeker buraya ilave ederim.
              Ağacı olmayan yapamazmı ,elbette yapabilir pazar dan alınmış limonların kabuklarını iyice yıkayarak aynı yöntemi uygulayabilir. salatalara bir limon yerine bir kaşık bu sudan koymak  daha tasarruflu üstelik.
ağaçtakiler tükenince bunlarda bize yenisi yetişene kadar yeter:))))))



eveeettt tuzlu olurda şekerli olmazmı :)))    limonları doğrayıp üzerine şekeri koyuyorum  ve iki günde bir taze limonata hazır.

  İşte limon  ağacının  son hali, öndeki kuru  dal görüntüsü İnnap ağacından kış görüntüsü böyle 

YÜZÜK YASTIĞI( SANDIKLI)VE TAKI İĞNELİĞİ(ring pillow box)


Yüzük yastığımız bu sefer sandık içinde ve yanında  takı için iğnelik şapkamız. Canım arkadaşım  Eminenin (ondan sıkça bahsediyorum zaman zaman ortak çalışmalarımız oluyor.) kızı  için hazırladım bu cicileri:) bu  akşam nişanlandı(cumartesi) Canım kızım periler gibiydi.Rabbim tamamına erdirsin sağlıkla inş. 
Pınarcığım ve sevgili Halil   hep mutlu olsunlar .
Benzer bir sandıklı yüzük yastığı  modelini netten beğenmiş bana gösterdi daha sade istiyorum dedi.  netteki modelde daha fazla güllerle süslenmişti ben gülleri hazırlamıştım ama Pınarcım sadelikte ısrarlı olunca kullanmadım.
şapkayı biliyorsunuz BURADA  aksesuar olarak yapmıştım ve yabancı videosunu yayınlamıştım.
beyaz şapka biraz düğün işi oldu ama sandıkla uyumlu olsun diye beyaz saten kullandım.ve iğneleri rahat batırmak için elyaf koydum içine.
Dün paylaşacaktım ama  nişanımızı yapalım öyle açayım diye düşündüm:)))
 Darısı benim oğluşlara inş.:)))





PORTAKAL VE MANDALİNALI TARİFLER ETKİNLİĞİNE...

    Sevgili yıldızcığımın  MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLER etkinliğine ancak vakit bulabildim  son haftasna yetişti benim tarifler:)))
Zorluğundan değil işlerden fırsat bulamadığımdan. koyun tarifleri ortaya gençler hatta beyler bile yapabilir  her ikisinide.
Ocak derdi yok pişirme derdi yok ama lezzeti çooookkkk:)))
1.si PORTAKALLI PARFE:
Malzemeler: 2 paket toz  krem şanti +yarım su bardağı toz şeker+ 1 paket portakallı jöle+birbuçuk bardak süt+ikibuçuk bardak sıcak su +yarım portakal suyu+portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI: krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve içine toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Başka bir kapta sıcak suda jöşeyi eritiyoruz,sıcak jöleyi portakal kabuğu ve suyunu da krem şantiye ilave edip karıştırıyoruz daha sonra ıslatılmış bir kaba boşaltıp yarım saat bekletip buzdolabına soğuması için koyuyoruz.
2.si PORTAKALLI  ,ELMALI TOPLAR
Malzemeler:  1 portakalın suyu +portakal kabuğu+ 2 elma+ bir çay bardağı dövülmüş ceviz+ 1 tatlı kaşığı tarçın+1paket pötibör bisküvi+hindistan cevizi
YAPILIŞI: elmaları rendeleyip içine bisküvileri parçalayıp  diğer malzemeleride koyup karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayıp tabağa alıyoruz
İşte bu kadar deneyecek olanlara afiyetler olsun  çok hafif tatlılar.
iki gündür  sizleri dolaşamıyorum benim PC den mi nettenmi bilmiyorum sık sık donmalar oluyor bu yayınımıda komik ama 1,5 saatte anca hazırlayabildim

ŞİRİNE' Lİ SÜSLÜ YASTIK İREM İÇİN



kenarlarından kesip biraz daralttım ve   1 cm kadar geriye çevirip  kumaşa monte ettim

  kumaşla birleştirdikten sonra üzerinden fisto dikip köşelere gördüğünüz gibi iki ayrı renkte fiyonklarla tamamladım  içini elyafla doldurup kapattım yıkanırkende bütün olarak makineye atılabilecek şekilde oldu.


  işte içi dolmuş ve bitmiş halide böyle. 
Sevgili İrem sağlıkla ve keyifle  kullansın.

Canım arkadaşım Zeynep  bu kumaşa boyama olarak yapılmış Şirineyi torunu İrem için , arkasına bir kumaş geçir de yastık olsun dedi  boyamayı da bir tanıdığının kızı yapmış. 
Biraz daha canlı dursun diye kenarlarına siyah kontur geçtim.
Bende,   Zeynebin istediği şekil çok sade yapmışken  Minik irem( 4 yaşında bir afet:))in hoşuna gideceği cicili birşey olsun  istedim.
İlk önce kumaşı oyup  aplike yapmayı düşündüm  sonra vazgeçtim. Hem evde hem arabada kullanacağı bir yastık tasarladım ve ortaya böyle birşey çıktı . Daha irem görmedi bu akşam   verdim  annanesine bakalım görünce ne yapacak:)))

AMİGURUMİ (ÖRGÜ OYUNCAK) BEBEK PANDA YEŞİL KULAK

İşte şirin bir bebek panda daha  ama bunun payonu var:))) maviş gözleri ile  mutlu bir şekilde bakınıyor. sahibi yok  almak  isteyen olursa  mail atabilir

Buda  daha önce BURDA  bahsetmiştim 
Bandırmaya giden yeşil gözlü pembiş kulağım,tweety le gelecekti ama hemcinsi ile gelmek nasip oldu  :)))).  
Canım Tuğbacım fotoğrafını çekmeden yolladığımı okuyunca   benim için görüntülemiş. Tuğbacığım kocaman öpüyorum kızım çok teşekkürler


Sevgili örgü perim yaseminkalede  çekiliş var harika bir  amigurimi seti  sizleri bekliyor

(buraya yazdığım notu siliyorum  çünki bahsettiğim konuyla ilgili  yazılar arkadaşların sayfalarından  kaldırılmış)

GRİ SİMLİ ALİZE İLE MİNİ ŞAL



Yapılacaklar listesinden biri daha bitti:))  bu tarz şallardan epeydir örmek istiyordum, çok fazla çeşitli modelleride var, yabancı  ve yerli bloglarda gördükçe yapmak istemiştim ama  açıklamalar şema halinde olunca (bu şemalar konusunda anlama özürlüyüm) yabancı sitelerden çeviri yapayım dedim  tam püf noktası olacak yerde çeviri yok:)))
ALİZE simli  ile ördüm  fotoğraflarda simler parlayınca ancak bu  kadar oldu.  belki 15 kare çektim bunlar en iyileriydi:))
öylece kaldı derken sevgili arzunun hünerlerinde gördüm  yayınlamış bende ordan  uyguladım .Orda ilk aldıkları yerin adıyla yayınlanmış ama türkçe karakterle yazınca  okumak biraz garip oluyor:)))) Ben bu şekilde adlandırdım  mini şal, fantezi boyunluk filan da denebilir .
bildiğiniz herhangi bir ajurlu örneği uç kısma koyup üzerini düz çıkabilirsiniz. açıklaması olan diğer iki şalıda öreceğim inş. çok beğendim.Türkçemize herkim düzgünce çevirdi ise burdan sevgilerim onada gitsin.
Elim alışsın diye 2.yi başladım  şu an ,yine farklı saatlerde  işlediğim birkaç iş oldu:)))

NOT:  yazım içerisinde  tercüme için   teşekkür etmiştimkim olduğunu bilmiyordum  canım arzucum  yorumuyla açıklık getirdi kendisi çeviriyormuş  çok mutlu oldum   . Bu durumda  yeni çeviriler bekliyoruz canım benim:))

TWEETY LEDE YENİ YILA MERHABA:)) (AMİGURUMİ)


Ben bu oyuncak işini çok sevdim   işte bir tane daha , aslında iki tane daha diyecektim   birde pembiş kulağın yeşil gözlüsünü örmüştüm ama nasıl oldu anlayamadım fotoğrafını çektim sanıyordum yolladıktan sonra bir baktım  makinede  tek kare yoookk, neyse şimdi elimde bir tane daha yapıyorum:))
Tweety  ve yeşil gözlü pembiş kulak   benim canlarımın  , canlarına  benden yılbaşı  armağanı olarak gönderildi.
 çok beğendiklerini söyleyince bende çok mutlu oldum. 
  Ördükten  sonra kendimde çok seviyorum onları :))bende  hala bayılırım oyuncaklara helede tüylülere:)))
resimlerimin loş olmasının nedeni normal ışıkta çekildiği için  bitirir bitirmez  fotoları sevgili   yaseminkale ye yolladım bak ve fikrini söyle diye   yardımları için teşekkürler.

benim Tweety imin saçı ve kuyruğu tarandı:)))  aksesuarsız  çıkmam ben dedi bende ona kurdela ve çanta ördüm çantasını armaladım  kaybolmasın diye gözlerini deriden çalıştım.

 Sarı renk alır almaz tekrar öreceğim.
Daha iyi olsun diye bulduğum her bilgiyi okuyorum  yerli ,yabancı epeyce dolaşıyorum nette:)) 

BADEM ' DE YENİ YILA YENİ CİCİSİ İLE GİRDİ



Oğluşum önce bir güzel yıkandı kurulandı   eee yeni yıla ter tertemiz girsin değilmi.
banyo öncesi hali  felaketti  ramazan bayramı arefesinden buyana ilk yıkanıyor:))) ev sobalı olunca oda soba yanında uyumayı çok sevince  benim gözümden kaçan ları o temizliyor:))))) 
Güzelce yıkadım banyo sırasında tırnaklarını kestim.  biraz havluyla suyunu aldık gerisini kendi sobanın yanında halletti.fön makinası ile biraz kurutayım istiyorum ama    gürültülü tüm makinelerden  korkuyor.
Boynunda daha önce zincir üzerine diziliydi boncukları ,bu sefer sık iğne ile bir şerit ördüm  örerken kenarlarına tığladım  cam nazarlıklarını.(bu boncuklar için kemeraltında az dolaşmadım illa el yapımı olsun diye)
Bebişliğinden beri boynu birşeyler takılı olduğu için takıp çıkarırken sıkıntı olmuyor

Ensesindeki hafif ıslaklık bahçedeki arkadaşlarıyla bazen balkonda oynamasına izin veriyorum onlardan  kendi üstüne yeni misafirler gelmesin diye sürdüğümüz ilacın izleri:)))

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ